Golfbloggen

McIlroys emotionella vinst – snuvade Fowler på segern

CJ Cup utvecklades till mer än en golftävling.
Upplösningen hade stor emotionell betydelse för både ettan och tvåan.

Foto: TT

Rickie Fowler var efter en lång formsvacka tillbaka i rampljuset, och talade inför finalrundan om golfens sätt att göra oss mer ödmjuka.
– När man är låg så frågar man sig ibland om man någonsin kommer att hamna i en sådan position igen. Golf är en sådan sport där man inte kan ta någonting för givet.

LÄS MER: Ultimata Ryder Cup-upplevelsen – Golfbloggen besöker Medinah

Men tyvärr för Fowlers del var det en annan spelare som varit ur slag som också han hittade rätt denna vecka. Och när Rory McIlroy går på alla cylindrar, då vet vi vad som brukar hända.
Nordirländaren vann till slut ett slag före Collin Morikawa, och tre före Rickie Fowler.

LÄS MER: Resan mot plushandicap – ”Äntligen”

”Räcker med att vara mig själv”

Även McIlroy har kämpat med formen och efter Ryder Cup bröt han ut i tårar. Efter att stundtals ha kritiserats för bristande motivation är han tillbaka som vinnare och segern innebar titel nummer 20 på PGA-touren.
– De senaste veckorna har jag insett att det räcker att bara vara mig själv, det är bra nog. Jag har försökt att … kanske inte att vara någon annan men att lägga till och ta bort saker i mitt spel. När jag spelar mitt spel har jag kapaciteten att vinna på PGA-touren och vara den bäste spelaren i världen, säger McIlroy och tillägger:
— Det är en bedrift att nå tjugo vinster här ute. I början av min karriär tänkte jag att nå topp 20 i världen skulle vara ett stort mål. Jag har passerat det och allt eftersom är man tvungen att ändra sina mål. Man kan inte stagnera, man måste fortsätta bli bättre och bättre.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger