Golfbloggen

Rapport: Tiger Woods kan gå igen

Tiger Woods kan gå igen.
Världsstjärnan närvarade när hans son Charlie spelade en golftävling i Port St Lucie i söndags.
Det är dock fortsatt oklart om och i så fall när Tiger själv åter kommer svinga en golfklubba.

OBS. Fotot togs före Tigers olycka i Los Angeles. Foto: TT

Bilderna kom först ut via Twitter och spreds sedan som en löpeld både över sociala, och traditionella medier.
Frågan alla frågade sig var om Tiger Woods kommer att ge sig på ett försök till en ny comeback.

Det var i februari, tidigare i år, som Woods var med om en olycka i Los Angeles. Woods körde av vägen och det kom senare att stå klart att omfattande operationer krävdes på hans skenben och vrist. Sedan den otäcka incidenten har rapporterna kring stjärnans status varit fåtaliga.

LÄS MER: Den ultimata Ryder Cup-upplevelsen – att spela golf på en soptipp

Äntligen utan kryckor

Men i söndags sågs han alltså på nytt på en golfbana, där han befann sig för att följa sin son Charlies framfart.
Enligt uppgift till TMZ Sport ska Woods ha varit vid gott mod och talat med flera fans. Han ska också ha gått och åkt golfbil om vartannat. Dock är man tydlig med att poängtera att Woods inte haltade och inte heller använde några kryckor. Däremot hade han en typ av stödstrumpa runt benet och tackade gång på gång supportrar för deras stöttande tillrop.

Givetvis skrivs och frågas det mycket om en comeback, men mer än att hoppas ska man nog inte ägna sig åt. Ännu finns inga offentliga kommentarer från den 15-faldige majorvinnaren eller hans team.

Enligt rapporter ska 45-årige Woods för första gången i juli ha belastat det skadade högerbenet utan att använda kryckor.

LÄS MER: Tigers tack för stödet

Assisterande Ryder Cup-kapten

Mer än så vet inte allmänheten om hans rehabiliteringsprocess, och därav innebar de nya bilderna så klart positiva nyheter.

I september var Woods en del av det amerikanska Ryder Cup-laget. Hemifrån tv-soffan i Florida agerade han assisterande kapten åt Steve Stricker. Enligt uppgift ska Woods kvällen innan matchen drog igång ha pratat med var och en av de amerikanska spelarna.
– Kontakten handlar mycket om att han finns där om vi behöver honom, förklarade Justin Thomas och berättade hur han besökte Woods kort inför avfärden till Wisconsin.
– Jag besökte honom som en vän snarare än som vår kapten. Jag ville se hur han mådde. Han är väldigt engagerad i matchen. Jag tror folk hade förvånats över att se vilken lagkompis han är. Det syntes hur mycket han bryr sig om det här laget när han var spelande kapten i Presidents Cup, nere i Australien. Han är beredd att lägga ned väldigt mycket tid för att vi ska vara hundra procent förberedda, det är rätt coolt.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger