Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Golfbloggen

Ovännerna gör upp i jippomatch – Brooks och Bryson har enats?

De kramades efter Ryder Cup.
Men frågan är om de verkligen är vänner nu.
Oavsett vad gör Bryson DeChambeau och Brooks Koepka upp i en jippomatch i Las Vegas den 26 november.

Brooks och Brooksy.Foto: Mark Black/UPI/Shutterstock

Matchen spelas över 12 hål på Wynn Golf Club, en bana designad av Tom Fazio som slog upp portarna så sent som 2019. Matchen innebär den femte upplagan av Capital One’s The Match, som gick av stapeln för första gången 2018 då Tiger Woods och Phil Mickelson gjorde upp på Shadow Creek.

Om rivaliteten mellan Brooks Koepka och Bryson DeChambeau är lika stark som den mellan Phil Mickelson och Tiger Woods kan vi låta vara osagt, precis som huruvida deras avsky gentemot varandra varit äkta eller ett påhittat fenomen för att skapa mer intresse.
För sannolikt så har tourens nya bonussystem, baserat på likes och Google-träffar, spelat en roll i utvecklingen av deras relation.

LÄS MER: ”Ska framgång verkligen baseras på likes och Google-träffar?”

Avsky som sträcker sig tillbaka till 2019

Oavsett vad så blir denna match den första enbart mellan två golfare sedan den mellan Tiger och Phil. Sedan dess har andra idrottsstjärnor som exempelvis Tom Brady, Peyton Manning, Aaron Rodgers och Charles Barkley varit en del av Capital One’s The Match.

LÄS MER: Den ultimata Ryder Cup-upplevelsen: Del 4 – så var det att bevaka matchen

Fejden mellan DeChambeau och Koepka sägs ha pågått sedan 2019, men eskalerade under PGA-mästerskapen på Kiawah Island tidigare i år då Koepka intervjuades av Golf Channel. DeChambeau gick förbi och Koepka tappade konceptet och fick börja om intervjun. Det hela tog genast fart på sociala medier och ledde förlängningen till att publik kom att börja kalla DeChambeau för ”Brooksy”. Touren lät senare meddela att alla som skrek öknamnet åt DeChambeau skulle omhändertas av säkerhetsvakter.

Hur som helst verkade saker och ting ha ändrat sig lagom till Ryder Cup, efter vilket de båda kramade om varandra.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger