Golfbloggen

RYDER CUP: ”Brooks och Bryson ville spela tillsammans”

12 superstjärnor rätade ut frågetecknet och spelade som ett lag.
Det är segerreceptet som säkrade USA:s rekordstora Ryder Cup-seger.
– Brooks Koepka och Bryson DeChambeau ville spela tillsammans. Det säger ganska mycket om hur bra sammanhållning vi hade, förklarar Steve Stricker.

Steve Stricker, en populär kapten.Foto: Bildbyrån.

Kanske var Dustin Johnson det tydligaste beviset på Steve Strickers fingertoppkänsla och lyckade ledarskap. Världstvåan kom till Whistling Straits helt ur form, men någonting fick honom att hitta rätt.
– Jag förväntade mig inte att spela alla fem matcher. Men det gick bra i den första och sedan fick jag fortsatt förtroende, säger Johnson som starkt bidrog till USA:s rekordstora 19-9-seger.

LÄS MER: Här hittar du allt om årets Ryder Cup

DJ: ”Älskar att spela för Stricker”

Stricker beslutade sig för att för att rida på Johnsons form. Världstvåan spelade samtliga matcher och vann alla, något bara Francesco Molinari, Larry Nelson, Arnold Palmer och Gardner Dickenson lyckats med tidigare.
– Det hade varit galenskap att säga något sådant till mig på förhand. Men det var en fantastisk vecka där vi lyckades som lag. Vi ville det lite mer än dem, säger Johnson som med sina 37 år var USA:s äldsta spelare.
– Det var första gången jag är äldst, tidigare har jag alltid varit yngst. Men det vi hade gemensamt i år var att vi alla avskyr att förlora. Steve Stricker gjorde ett fantastiskt jobb, men han är också en fantastisk människa som man bara älskar att spela för.

Jordan Spieth anslöt till hyllningskören:
– Han är så långt ifrån en egoist man kan komma. Han lyssnar till alla, vad det än gäller och ser till att du trivs.

LÄS MER: Ultimata Ryder Cup-upplevelsen – jag spelar min väg till Whistling Straits

Stricker: ”Bara lät dem spela”

Efteråt fällde Stricker, som ledde laget i sin hemstat Wisconsin, både en och två lyckotårar.
– Amerikansk golf är inne i en ny era med många spelare som har passion, energi och spelar fantastisk golf. Vad de har gemensamt är att de gör vad som än krävs för att nå sina mål.
– Brooks Koepka och Bryson DeChambeau ville spela tillsammans. Med deras historia säger det ganska mycket om hur bra sammanhållning vi hade. Alla spelare i vårt lag har ett bättre CV än mig. Jag bara lät dem spela.

DeChambeau och Koepka har flera gånger de senaste åren uttryckt avsky gentemot varandra. Men på presskonferensen som efterföljande matchen kramades de.


HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger