Golfbloggen

RYDER CUP: ”Vi kommer att kämpa till slutet”

Spanska världsettan Jon Rahm tar fler poäng än alla andra världsettor som tidigare spelat Ryder Cup.
Trots det är hans Europa i ett rekordstort underläge inför söndagens avgörande singelspel.
– Vi behöver en bra start på singlarna, sedan vet man aldrig vad som händer, säger Rahm.

Garcia och Rahm, deras spel har varit en av få ljuspunkter för Europa.Foto: Bildbyrån

Den största utklassning i modern tid är 18,5-9,5. Både Europa och USA har lyckats med bedriften.

Inför singelspelet är ställningen nu 11-5, och innebär den största ledningen USA haft sedan Ryder Cup 1979 kom att inkludera Kontinentaleuropa. Den största underläget Europa tidigare lyckats vända var från 10-6 på Medinah Country Club utanför Chicago, en vändning som kom att gå under namnet ”Miraklet på Medinah.

Veckans enorma underläget kommer trots att Jon Rahm vunnit tre matcher i par med Sergio Garcia och delat en tillsammans med Englands Tyrrell Hatton. Rahm har därmed tagit 3,5 av fyra möjliga poäng, något som ingen annan världsetta lyckats med tidigare.
– Laget har spelat bra, men puttarna har inte trillat i. Vi har haft lägen men det har inte gått vägen. Jag brukar tro att saker och ting jämnar ut sig. USA har gjort fantastiska saker de första dagarna, och nu hoppas vi det är vår tur.

LÄS MER: Här hittar du allt om Ryder Cup

Lowrys revansch – på mammas födelsedag

Shane Lowry bänkades under lördagsförmiddagen, och visade under eftermiddagen att han borde få spela mer. På det sista hålet sänkte British Open-vinnaren från 2019 en lång putt för att säkra den enda europeiska vinst som inte kommit från John Rahm/Sergio Garcia.
– Jag kommer aldrig ge upp. Jag kommer fortsätta tro. Jag har mitt livs vecka. Vi måste bara gå ut och göra vad vi kan. När jag vaknade i morse tänkte jag på Miraklet på Medinah. Vi har alla spelat matchspel, och skulle vi möta dem i en annan tävling skulle vi alla tro på våra chanser. Jag läste ett citat i morse, har du en procents chans måste du ha hundra procents tro. Vi måste tro på att det går, säger Lowry innan han berättar om putten.
– Jag sa till min caddie att ”jag är gjord för det här”. Det var min mammas födelsedag och den putten var för henne.

LÄS MER: Ultimata Ryder Cup-upplevelsen – jag spelar min väg till Whistling Straits

”Vi kommer kämpa till slutet”

Dustin Johnson är USA:s bäste poängplockare. Han har vunnit samtliga fyra matcher, något som inte hänt sedan Byron Nelson 1979, och Johnsons lag behövs nu bara 3,5 av 12 möjliga poäng i singelspelet för att vinna Ryder Cup.

Faktum är att det finns en risk att USA under söndagen står för den största utklassningen någonsin. 1967 vann hemmalaget med 23,5-8,5 på Champions Golf Club i Houston.
Sergio Garcia:
– Det var häftigt att se Jon slå magiska slag gång efter gång. Men nu har vi en tuff uppgift framför oss och måste försöka skriva historia.
– Alla vet att vi kommer att kämpa till slutet. Vi kommer inte ge upp. Jag älskar de här killarna, de är helt otroliga. Varje gång jag tänker på dem så är det som att jag vill börja gråta. Vi ska göra vårt bästa och göra det för varandra.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger