Golfbloggen

RYDER CUP: Mardrömmen fortsätter för Europa – ”kommer inte börja gnälla”

3-1 verkar vara siffran som gäller i lagspelet på Whistling Straits.
Efter tre omgångar har siffran upprepats lika många gånger och USA behöver nu bara 5,5 poäng för att vinna bucklan.
– Vi kommer inte börja gnälla på varandra. Det är inte vad vi gör i vårt lag, säger Sergio Garcia när en bästboll samt singelspel återstår.

Foto: Bildbyrån

KOHLER, WISCONSIN. USA var redan på förhand stora favoriter, med nio av de elva bästa på världsrankingen. Men att de skulle leda så här stort efter de tre första omgångarna var det ingen som räknat med.

På lördagsförmiddagen var Jon Rahm och Sergio Garcia var ensamma européer att vinna sin match. Frågetecken omger både laguttagningar och några av de europeiska spelarnas prestationer på banan.
– Vi kommer inte börja klaga på varandra. Det är inte vad vi gör i vårt lag, säger Sergio Garcia och fortsätter:
– Alla gör sitt bästa. Jag gör mitt bästa, och vi började inte heller bra i morse. Mina första fyra hål var inte bra, men Jon var där och räddade mig. Det är så det är, alla kämpar. Ibland spelar du inte tillräckligt bra, och ibland så är det bara någon annan där som är bättre. Det kan låta enkelt, men jag kan lova att vi alla gör vårt bästa.

LÄS MER: Här hittar du allt om Ryder Cup

Största ledningen sedan 1975

Både Viktor Hovland/Bernd Wiesberger och Matt Fitzpatrick/Lee Westwood tappade ledningar.
– Att vara tre ner är svårt, två ner så känner man att att det fortfarande finns en möjlighet, men tre ner är tufft. Men vi vägrade ge upp, säger Jordan Spieth som i par med Justin Thomas vände matchen mot Hovland/Wiesberger.
– Vi tänker inte så mycket på ställningen i de andra matcherna utan försöker bara gå ut och vår poäng. Alla spelare i vårt lag ser det på samma vis och gör sitt jobb, fyller Thomas i.

LÄS MER: Ultimata Ryder Cup-upplevelsen – jag spelar min väg till Whistling Straits

USA har inte haft en så här stor ledning sedan 1975. Då spelade USA mot Brittiska öarna och Irland, och inte hela Europa. Aldrig tidigare har ett lag kommit tillbaka från ett större underläge än fyra poäng.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger