Golfbloggen

Åtta slags ledning för Broberg efter magiskt banrekord

Kristoffer Broberg tog på lördagen ett stormsteg mot karriärens andra Europatourtitel när han satte banrekord på Bernardus Golf i Holland.
– 59 var aldrig något jag tänkte på, jag känner inte så starkt självförtroende, säger han.

Foto: European Tour Press Release /Getty Images.

Fredagens 64 var hans bästa runda på sex år. Lördagens var ännu bättre. Haningegolfaren bjöd på rena rama uppvisningen, och slutade med en score om elva under par (61). Därmed är han totalt -23 och leder med hela åtta inför finaldagen i Holland.
Aldrig tidigare har en spelare levererat en bättre runda på Bernardus Golf. 35-åringen inledde med en eagle och fyra birdies på sina sex första hål.
– Jag öppnade solitt innan jag hade en lite tuffare sträcka från hål sju till tio. Men puttern är fortsatt glödhet och jag ser linjerna på green. Då är golf lätt.

Ska göra sin grej

Givetvis fanns det de som höll tummarna för en historisk 59-runda. Men det hade behövts en eagle på slutet, och Broberg fick nöja sig med år.

– Det var aldrig en tanke som slog mig, för jag gillar i te det sista utslaget, för jag har haft problem hela året med min uppställning och känner inte så stort självförtroende med varesig driver eller träklubbor. Så jag siktade bara vänster och tog det säkra före det osäkra.
– Under finalrundan kommer jag bara ta ett slag i taget. Jag kommer att ha koll på ledartavlan för att se vad de andra gör, men samtidigt bara spela mitt spel och försöka hålla det okomplicerat.

Broberg har en tidigare seger på Europatouren: BMW Masters 2015.


HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger