Golfbloggen

Scandinavian Mixed flyttas – spelas i Halmstad 2022

Planen var att tävlingen skulle spelas på PGA National nästa år.
På fredagsmorgonen kunde Golfbloggen avslöja att så inte blir fallet. Scandinavian Mixed har flyttats till Halmstad Golfklubb.
– Vi får väldigt fina förutsättningar där, bekräftar Claes Nilsson som driver tävlingen.

Senare under dagen offentliggjordes nyheten via en pressrelease.

Nästa år spelas Scandinavian Mixed på Halmstads Golfklubb.

Det var mer eller mindre klart att Scandinavian Mixed nästa år skulle spelas på PGA National i Bara. Men så blir inte fallet. Europatouren har vid ett antal tillfällen besökt banan för granskning, och slagit fast att skicket inte varit bra nog.

Först bestämdes att man skulle förlägga tävlingen på Lakes Course istället för tilltänkta Links, men nu står det alltså klart att det inte blir PGA National överhuvudtaget.

Istället kommer 2022 års upplaga att avgöras på Halmstad Golfklubb. Från Halmstad GK:s sida ville man inte kommentera nyheten förrän den offentliggjorts från Europatouren.

LÄS MER: Banan underkänd av Europatouren

”Halmstad kändes hetare”

Claes Nilsson, som håller i Scandinavian Mixed-trådarna här på hemmaplan, bekräftade dock nyheten.
– Vi har fem banor igång för Scandinavian Mixed, och den här gången kändes Halmstad hetare. De ger oss ett bra paket med fina banor och härlig atmosfär. Halmstads turistråd har också uppvaktat oss på ett bra sätt och vi tror vi kan locka mycket publik.

I Halmstad är man stolta över att få arrangera tävlingen. I pressreleasen säger kommunalråd Jonas Bergman (M) så här:
– När möjligheten dök upp för att stå värd för 22 års  Scandinavian Mixed Hosted by Henrik and Annika så såg vi bara möjligheter.
– Pandemin har lämnat ett avtryck i vårt samhälle och sättet vi lever på, men till vår stora glädje har vi fått spela golf och spelet har växt sig ännu starkare både i Sverige och på ett internationellt plan.

På PGA National finns grundförutsättningarna, både skicket och designen av Kyle Philips hyllades av Europatourspelarna när de spelade Nordea Masters på Lakes Course 2014 och 2015.

Hur klubben agerar för att åter få arrangera tävlingen framöver återstår att se.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger