Golfbloggen

Efter Scandinavian Mixed-nobben – PGA National tar sikte mot 2023

PGA Sweden National fick nobben av Europatouren som valde att lägga Scandinavian Mixed på Halmstad Golfklubb.
Nu meddelar klubben tillsammans med PGA of Sweden att man tar krafttag för att få arrangera tävlingen 2023.
– Vi är igång med ett större utvecklingsarbete, säger anläggningens VD Jonas Edberg i ett gemensamt uttalande med Johan Hampf, VD på PGA of Sweden.

PGA Sweden National stod värd för Nordea Masters 2014 och 2015. Foto: Staffan Andersson

Det var klart så gott som på underskrifterna. PGA Sweden National i Bara, utanför Malmö, skulle stå värd för Scandinavian Mixed 2022.
Men efter inspektion från Europatouren underkändes banan och istället beslutades att tävlingen förläggs till Halmstad Golfklubbs norra bana.

Nu kommenterar klubbens VD Jonas Edberg tillsammans med Johan Hampf, VD på PGA of Sweden, beskedet att banan inte håller måttet.
– PGA Sweden National är en unik premiumanläggning och en av de få anläggningarna i Europa som har grundförutsättningarna att spela Europatourtävlingar på två olika 18-hålsbanor. Vi har stått värd för Nordea Masters två gånger. Då har tävlingen spelats på  Lakes Course. Både vi och Europatouren vill nu spela Scandinavian Mixed på Links Course.
– Då PGA Sweden National är igång med ett större utvecklingsarbete behöver vi ytterligare ett år för att få banan i toppskick.

LÄS MER: Scandinavian Mixed flyttas – spelas i Halmstad

Ser framemot att stå värd igen

Organisationen PGA of Sweden är initiativtagare, delägare och licensgivare till namnet PGA Sweden National. Att anläggningen ska vara en av landets bästa, och värd för stora internationella tävlingar har alltid varit målsättningen.
– Visionen med anläggningen har sedan idén föddes varit att leverera en golfupplevelse utöver det vanliga och en tävlingsbana som motsvarar högt ställda förväntningar och utmanar dagens proffs.
– Vi ser mycket fram emot att stå som värd för evenemanget inom snar framtid, avslutar duon.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger