Golfbloggen

RYDER CUP: Henrik Stenson offentliggjord som vicekapten

Det blir trots allt svenskt inslag i årets Ryder Cup.
På onsdagen presenterades meddelades att Henrik Stenson gör Robert Karlsson sällskap som vicekapten för Padraig Harrington.
– Det är en stor ära, säger han i en pressrelease.

Foto: Christer Höglund, TT

För många av oss var besvikelsen stor när varken Henrik Stenson eller Alex Norén kom med i Padraig Harringtons Ryder Cup-lag.
Men på helt utan svenskt inslag kommer Ryder Cup inte att spelas. På onsdagen meddelades att Henrik Stenson gör Robert Karlsson sällskap som vicekapten.

2016 års The Open-mästare, Henrik Stenson, åker med till Whistling Straits, Wisconsin, som vicekapten.
Svensken som varit del av det europeiska laget både 2006, 2008, 2014, 2016 och 2018 har spelat hem elva poäng för Europa och bidrar så klart med stor erfarenhet.
På Le Golf National i Paris vann han samtliga tre matcher han deltog i, och mosade bland annat Bubba Watson med 5&4 i singelspelet.

LÄS MER: ”USA kommer sätta fälleben på sig själv”

”Henrik vet vad som krävs för att vinna”

Nu är han alltså för första gången med som kapten.
– Det är en stor ära att få vara involverad i laget. Jag har spelat fem Ryder Cup och att få vara en del av detta, och hjälpa Europa behålla bucklan är något jag ser framemot väldigt mycket.
– Padraig ringde mig i måndags morse och det var inget långt samtal. Jag tackade ja med en gång, och försäkrade honom om att jag och de andra vicekaptenerna kommer vara där för att hjälpa honom och laget på alla sätt vi kan.

Även om han själv inte spelar ser Stenson det europeiska laget som starkt.
– Vi har ett väldigt bra lag. Det är en blandning av erfarna spelare och tre spelare som tar sig an Ryder Cup för första gången. Det är en väldigt bra kombination. Vi har också bra bredd i laget och jag ser framemot att se killarna prestera på topp.
– Sedan är det ingen hemlighet att det är tuffare att vinna på bortaplan, men killarna är redo för utmaningen.

Padraig Harrington:
– Henrik kommer att bidra med väldigt mycket, både på och vid sidan av banan. Hans facit som golfare talar för sig själv och han har stort förtroende från alla spelarna. Han vet vad som krävs för att vinna Ryder Cup, och den erfarenheten är viktig för oss.

Övriga vicekaptener är Robert Karlsson, Luke Donald, Martin Kaymer och Graeme McDowell

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger