Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Bestämde sig för att bo på eget hotell – det fick Schauffele ångra

I hopp om smidigare pendling till golfbanan bestämde sig Xander Schauffele för att fimpa OS-byn och ta in på hotell nära Kasumigaseki Country Club.
Ett beslut han kom att ångra.
– Vi fick skruva ur varningslampan eller sova med ljuset på, säger amerikanen efter att han trots allt tagit ledningen i OS-tävlingen.

Foto: TT

Xander Schauffele valde hotell 20 minuter från banan istället för att bo i OS-byn ett par timmar bort. Allt för att optimera sin uppladdning och ge sig själv bästa möjliga förutsättningar.
Ett beslut han sannolikt ångrar.
I alla fall efter mardrömsnatten han var med om inför torsdagens spel.

Storm, blixt och dunder har ställt till det för OS-golfen som flera gånger om tvingats till väderavbrott. Schauffeles hotell blev situationen tuffare än hos kollegerna i OS-byn. Aircondition-systemet lade av och strömmen dog.
– Vi bor bara 20 minuter från banan och kunde känna stormen komma in. Varningsljuset slogs på automatiskt och vi var tvungna att skruva ur varningslampan eller sova med ljuset på. Min caddie sov med ljuset på, jag tror strömmen var borta i fem timmar.

Med aircondition eller ej så verkar Schauffele kunna hantera den fuktiga hettan i Japan. Med rundorna 68-63 leder han ett slag före Carlos Ortiz och tre före svenske Alex Norén. Bland annat innehöll 27-åringens fredagsrunda två imponerande eaglar.

LÄS MER: OS-golfen – en icke-tävling som blivit glödhet


HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger