Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Vincent Norrmans mardröm – tio slag på sista hålet

Stjärnskottet Vincent Norrman gick i ledarboll och såg framemot en topp-placering i Europatourtävlingen Cazoo Open i Wales.
Men det slutade med en runda på ett sätt han snabbt vill glömma.
– Ta på dig teflonkavajen och låt detta studsa bort. Det händer den bäste, säger Viasat Golfs kommentator Magnus Sunesson.

Foto: Stella Pictures

Han ledde efter den första dagens spel och även efter fredagen var Vincent Norrman med uppe i toppen där han jagade Spaniens Nacho Elvira.
I sin blott tredje Europatourstart som proffs lovade det så klart gott att han redan nu för första gången gick i ledarboll.

Men sedan vändes allt upp och ned.
På det 18:e och sista hålet för dagen hade han 189 meter till flaggan, men fick se inspelet rulla ned i vattenhindret kort om green. Tyvärr var det bara början på vad som skulle bli en riktig mardrömsavslutning.
Efter att ha pliktat ett slag slog Norrman även sitt fjärde slag ned i vattnet. Historien upprepades sedan igen med svenskens sjätte slag.

Efter att allt som allt ha slagit tre bollar i vattnet droppade Norrman aningen längre till höger, slog upp bollen på green och behövde sedan två puttar för att håla i på tio slag.

LÄS MER: Svenskt EM-guld – säkrade plats till Women’s British Open

LÄS MER: Vincent Norrman fick 75 000 – går till lägenhet i Florida

”Ta på dig teflonkavajen”

En topp-placering byttes ut mot en delad 28:e-plats inför den sista dagens spel.
– Jag tror aldrig någonsin det hänt att han skrivit en tia på kortet, sedan han var sju år gammal. Men det hände alltså här i Wales, den första gången han var i ledarboll, sa kommentatorn Magnus Sunesson i Viasat Golfs sändning.
– Det är bara att ta på dig teflonkavajen och låta det studsa bort. Det är en ny dag i morgon och du har en lång karriär framför dig. Det här kan du släppa direkt, det händer den bäste. Det hände exempelvis Jordan Spieth på Augusta och efter det så kom han tillbaka och vann British Open.
– Vincent får gå in i klubbhuset och trösta sig med en walesisk pirogue eller något sådant gott.

Ett svenskt mardrömshinder

Det är inte första gången som vattenhindret på Celtic Manors 18:e hål dränker svenska drömmar.
Så sent som i fjol var Sebastian Söderberg med i toppen. Han behövde då en birdie på sista hålet för att tvinga fram ett särspel.

Sedan försvann hans boll ned i drickat.

Läs om det här.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger