Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Ingrid Lindblad vann EM-guld – säkrade biljetten till British Open

Ringenäs Golfklubbs Ingrid Lindblad kan titulera sig EM-mästare i golf efter en svensk uppvisning på Royal Park i Italien.
Segern garanterar henne spel i British Open på Carnoustie 19-22 augusti.

– Det är riktigt coolt att ha mitt namn på trofén. Jag tror jag är första svensk sedan Caroline Hedwall, säger segraren.

Ingrid Lindblad.Foto: Christer Höglund

Ljunghusens Sara Kjellker gick ut i ledningen i en tävling kom att domineras av svenskorna. Inför finaldagen var det svenskt på både guld-, silver och bronsplats.
Kjellker var ett slag före Ingrid Lindblad och Beatrice Wallin. Trion gick tillsammans i ledarboll.
– Det var läckert. Vi gick runt och pratade svenska, vilket ju är ovanligt på en internationell tävling, säger Lindlad.

Spelar British Open för andra gången

Men Lindblad visade direkt att detta var hennes lördag, och när 13 hål var spelade ledde hon med hela fem slags marginal. Efter en bogey på 14 gjorde hon par hela vägen in i mål och vann till slut med tre.
– Det har varit en fantastisk dag och jag har spelat fin golf. Jag tror jag missade min första green på tolvan, så jag gav mig själv massor av birdielägen.
– Nu är det riktigt coolt att ha mitt namn på trofén. Jag tror jag är första svenska sedan Caroline Hedwall, så det har dröjt ganska länge.

Segern ger Linblad en plats i British Open, den 19-22 augusti.
Det är andra gången hon spelar tävlingen. 2019 måndagskvalade sig Ringenästalangen in i tävlingen som det året spelades på Woburn Golf Club.

Svensk tok-dominans

Fyra av tävlingens fem främsta spelare var svenska.
Bakom Ingrid Lindblad (-12) hittar vi Tysklands Alexandra Försterling (-9), Sara Kjellker (-7), Beatrice Wallin (-5), Meja Örtengren (-4). Maja Stark och Linn Grant (-3) delade sjätteplatsen med Benedetta Moresco och Carolina Lopez-Chacarra.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger