Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Stjärnskottet tilldelas 75 000 – ska göra nästa steg lättare

Stjärnskottet och nyblivna proffset Vincent Norrman tilldelas 75 000 kronor.
Stipendiet kommer från PGA Future Fund som hoppas kunna hjälpa honom etablera sig i världseliten.
– De här pengarna kommer att gå till en liten lägenhet i Florida, säger Norrman i en videohälsning.

Foto: Bildbyrån

Tre av fyra svenska proffs i förra veckans British Open hade under sin karriär stöttats via PGA Future Fund; Henrik Stenson, Alex Norén och Marcus Kinhult.

Och nu är det alltså Vincent Norrmans tur.
Norrman kommer från en lysande amatörkarriär, bland annat med spel i landslaget och på college, och har redan debuterat på Europatouren där han först slutade 14:e i Scandinavian Mixed och sedan femma i BMW International Open. I Tyskland gjorde han dessutom hole-in-one på ett par 4-hål.

PGA Future Fund är Sveriges största individuella idrottsstipendium, och en stiftelse som PGA tillsammans med företag och privatpersoner med stort golfintresse grundade hösten 1997. Förhoppningen är att de med ekonomisk stöttning ska kunna hjälpa lovande spelare ta steget upp till nästa nivå i tävlingstrappan.

Vad Vincent Norrmans pengar kommer gå till har han redan bestämt.
– De här pengarna kommer att gå till en liten lägenhet i Florida, som jag kan ha som en bas mellan tävlingar och som ett ställe dit jag kan åka om vintrarna där det är lite bättre väder.

LÄS MER: Här kan du läsa mer om PGA Future Fund samt hitta tidigare vinnare

Andra stipendiaten 2021

Golfåret 2020 låg ursprungligen som grund för valet av stipendiater 2021, men på grund av Covid 19-pandemin blev fjolåret annorlunda jämfört med tidigare år. Alla tourer fick se över och ändra spelscheman och vilka som behöll sina kort. Som konsekvens av besluten genomfördes ej heller några Q-schools 2020. Därför valde stiftelsen att avvakta första halvåret 2021 för att kunna analysera vilka spelare de ville satsa på.

Sedan tidigare har Frida Kinhult tilldelats ett stipendium. I höstas vann hon finalen på Symetra Tour. En synnerligen stor prestation. Frida fick också stipendium 2020, 75 000 kronor, då hon kvalificerade sig till just Symetra Tour. Genom segern i finalen har hon nu ett bra LPGA-kort och stiftelsen hoppas det extra tillskottet kan hjälpa till att ta ytterligare kliv uppåt i karriären.

LÄS MER: Nytt avsnitt av Resan mot Plushandicap – ”Rolling the rock”

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger