Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Nygift Anna Nordqvist redo för ny succé i Evian

Det har gått fyra år sedan hon vann.
Nu återvänder Anna Nordqvist till Evian Championship som nygift och många erfarenheter rikare.
– Det är en plats som alltid kommer att betyda mycket för mig, säger hon.

Formellt är Anna Nordqvist och Kevin McAlpine gifta, men festen får vänta ytterligare ett tag – och kanske kan det då finnas fler anledningar att fira.Foto: Göran Söderqvist och Instagram.

Året är 2017 och Anna Nordqvist kämpar mot körtelfeber. Men det stoppar henne inte från att dra det längsta strået när Evian Championship en kall och regnig dag ska avgöras i de franska Alperna.
Segern är hennes andra majortitel. Den första hade kommit sex år tidigare och den första professionella segern. Detta var mer av en kämpainsats och en bragd som hade följt inte mindre än elva topp 10-placeringar i stora tävlingar.

Så självklart finns det en känsla av lycka när hon nu på torsdagen peggar upp i årets tävling.
– Jag har alltid tyckt väldigt bra om Evian, vädret och atmosfären här. Att ha vunnit här gör förstås det ännu bättre och jag har goda minnen här ifrån och det kommer alltid betyda mycket för mig.

LÄS MER: ”Anna Nordqvist – ”Det blir inte mer svenskt än Ikea”

”För mig är det en ära”

Men som i alla andra sammanhang har covid-19 lämnat tydliga spår. Hela fem av världens 20 bästa damgolfare har valt att stanna hemma och inte spela årets tävling.
– Jag älskar Evian och det var aldrig aktuellt att inte åka hit. Jag var hemma i Sverige förra veckan, men innan dess hade jag inte träffat min familj sedan i oktober förra året. Jag tror även resan till Japan och jetlagen kommer att gå bättre från Europa än från den hade gjort i USA, och dessutom gillar jag att tävla mig i form.
Just det. Japan.
– Jag ser verkligen fram emot OS, det har varit ett mål länge. Rio var en minnesvärd upplevelse och jag ser fram emot att få representera Sverige igen. För mig så är det är en stor ära och ännu ett stolt ögonblick i min karriär.

Men först: årets näst sista major.
– Det har varit ett intensivt år, jag spelade fyra veckor i rad fram till förra veckan då jag tog ledigt. Jag rörde faktiskt inte mina klubbor för jag kände att jag behövde ett break. Jag funderar inte så mycket på vad mina chanser är, mitt fokus ligger bara på att försöka leverera fyra bra ronder.

Bröllop två år senare än planerat

Och alla vi som någonsin svingat en golfklubba vet att det är lättare att ”leverera” när humöret är på topp. Och på topp blir det ju exempelvis om man gifter sig.
– När vi i december 2018 bokade vårt bröllop i Skottland så lät det väldigt spännande med ett bröllop med nära och kära från Skottland, USA och Sverige. Tyvärr fick vi i maj skjuta på bröllopet ännu ett år så det kommer ske i slutet av nästa sommar, två år senare än planerat.
– Men jag och Kevin (McAlpine) gifte oss lagligt i USA i mars i år, så vi är gifta. Men eftersom ingen familj kunde vara på plats så kommer det stora bröllopet nästa sommar kännas mer ”riktigt”.

LÄS MER: Nytt avsnitt av Resan mot Plushandicap – ”Rolling the rock”

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger