Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Alex Noréns magiska spurt – var nära första titeln

Alex Noréns spurt i Rocket Mortgage Classic var något utöver det vanliga.
Tack vare hela nio birdies finalrundan ledde svensken när han skrev på sitt scorekort.
Han hoppades det skulle räcka till första segern på PGA-touren och en segercheck på drygt tio miljoner kronor – men en missad putt på sista hålet kom att kosta dyrt.

Alex Noren.Foto: TT

Med söndagens 64 slag i Rocket Mortgage Classic tangerade Alex Norén sin bästa score någonsin på PGA-touren.
Han gjorde birdies från både höger och vänster, och när Alex Norén slog upp inspelet på sista hålet till bara 2,5 meter från koppen talade mycket för att svensken skulle leda med två slag.

Men putten stannade försmädligt kort om hål och nu väntade ett par nervösa timmar till des att alla skulle nå i mål och en vinnare skulle krönas.
Norén stannade på -17, åtta av minusslagen kom under söndagen, och givetvis gick tankarna till när Norén 2017 vann BMW PGA Championship efter att söndagen ha kommit tillbaka från sju slags underläge.

”Då känns det annorlunda”

Men det var i England och på Europatouren där Norén vunnit hela tio gånger. Men nu hade det gått tre år sedan senaste segern och denna gång handlade det om USA-touren, och där hade Alex Norén aldrig tidigare vunnit.
Han hade kommit tvåa i både i Farmers Insurance och trea i Honda Classic men aldrig nått hela vägen.

Kanske sved den där missade 2,5-metaren därför lite extra.
– Det syns inte på tv, men green lutar väldigt mycket där och jag visste att det var väldigt snabbt, säger Norén direkt efter rundan.
– Jag visste att jag sannolikt var tvungen att sätta den för att tvinga fram särspel, men samtidigt har jag inte varit nära eller i ledningen på väldigt länge. Är man regelbundet med i de här situationerna så känns det annorlunda. Men jag jobbar mig tillbaka mot det och nästa gång jag får ett liknande läge så gör jag det förhoppningsvis bättre.

Trio gjorde upp i särspel

Men om han grämde sig över putten så fanns det andra saker som var glädjande för Norén.
– Min coach tjatar på mig om att slå inspel som inte spinner tillbaka för mycket. Det har jag haft problem med under hela min karriär och det har gjort att jag haft svårt att komma åt flaggor som stått långt bak på green. Att lyckas med det var tillsammans med den fina puttningen en nyckel till att det gick bra.

Norén skulle dock få rätt. -17 skulle inte räcka till segern. Cam Davis avslutade eagle-birdie för att gå till -18 och han var först att släcka de svenska segerhoppet.
Troy Merrit och Juaquin Niemann lyckades ta sig till samma siffra och trion fick göra upp om segern via särspel. Ett särspel som Davis vann efter fem hål.

LÄS MER: Nytt avsnitt av Resan mot Plushandicap – ”Rolling the rock”

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger