Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Hade inte träffats på 18 månader – då gjorde Molinari-bröderna succé

Francesco delar tredjeplatsen och Edoardo är bara ett par slag bakom.
Men framförallt innebär US Open på Torrey Pines första gången på 18 månader då bröderna Molinari fått chansen att träffas.
– Det har varit väldigt tufft, säger Edoardo.

Foto: Shutterstock och USA Today

Det är reserestriktionerna Covid-pandemin medfört som splittrat bröderna. Francesco som vann British Open 2018 på Carnoustie, och som de senaste åren varit den mer framgångsrike av de två, spelar till vardags på PGA-touren.
Edoardo har mestadels hållit till på Europatouren.

Med detta sagt hade de inför US Open inte träffats sedan strax före julafton 2019.
– Det senaste ett och ett halvt åren har varit väldigt jobbiga för oss. Det är därför jag kom en dag tidigare än vanligt, så jag fick chansen att träffa honom i Los Angeles, där han bor med sin familj. Vi hade det väldigt trevligt, säger Edoardo.

LÄS MER: Här hittar du allt om US Open

Francesco: ”Fråga honom”

Bröderna spelade också träningsrundorna inför tävlingen tillsammans. Och det verkade ha gjort nytta. Efter den första rundan ligger nämligen Francesco (-3) bara ett slag bakom ledande Russel Henley. Edoardo är två slag bakom sin bror och delar elfteplatsen.

Det är första gången båda spelarna är med i toppen av en tävling sedan…
– Jag vet inte. Det är han som är statistikern, fråga honom, skojar Francesco Molinari i en intervju med Golf Channel innan han avslöjar att golfen följs upp med familjemiddag.
– Vi hade båda en väldigt bra start på British Open 2014. Jag kom bland de tio bästa och han precis utanför, avslutar Edoardo.

Som hade rätt.
Tävlingen spelades på Royal Liverpool och Edoardo slutade sjua medan Francesco delade 15-plasen.

När det kommer till årets US Open är det fullt med kända namn i toppen. Henrik Stenson är ensam svensk i tävlingen och gick den första rundan fem slag över par. Han delar därmed 110-platsen.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger