Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Världstrean inför US Open: ”Dålig tajming”

Jon Rahm hade gjort hole-in-one och ledde stort när han tvingades avbryta Memorial Tournament efter ett positivt covid-19-resultat.
Under US Open-veckan framkommer nu uppgifter om att han smittats trots att han var vaccinerad.
– Sanningen är att jag var vaccinerad. Jag var bara inte förbi den där 14-dagarsperioden. Det var dålig tajming helt enkelt, säger Rahm.

Jon Rahm tillsammans med Sergio Garcia.Foto: TT

Det är ingen lögn att påstå att spanske världstrean Jon Rahm spelade sitt livs golf när han ledde The Memorial med hela sex slag. Men direkt efter den tredje rundan fick han mardrömsbeskedet; han hade testat positivt för Covid-19.
Inte nog med att han tvingades dra sig ur tävlingen, uppladdningen inför veckans US Open har naturligtvis naggats i kanten.

LÄS MER: Här hittar du allt om US Open

”Inget jag tänkte på”

Enligt tourens riktlinjer ska en spelare som testar positivt sitta i karantän tio dagar. Men eftersom Rahm testat negativt två gånger inom loppet av 24 timmar fick han lämna isoleringen tidigare. Därmed fick han resa ttill veckans spelplats Torrey Pines för att förbereda sig.
– Annars hade fått flyga hit under tisdagen och då hade jag nog känt mig ganska oförberedd, säger Rahm när han intervjuas i San Diego.
– När jag ser tillbaka på det så är det klart jag önskar att jag vaccinerades tidigare men med tanke på hur schemat såg ut med PGA-mästerskapen och därefter Memorial där jag var titelförsvarare så var det faktiskt inget jag tänkte på.
Rahm spelar de första två ronderna av US Open tillsammans med Marc Leishman och Patrick Reed.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger