Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

US Open-vinnaren om kollegernas avsky: ”Bra för spelet”

Deras avsky gentemot varandra är sommarens stora snackis.
Fråga bara tidigare US Open-vinnaren Garry Woodland om hur han ser på relationen mellan Brooks Koepka och Bryson DeChambeau.
– Jag hoppades att de skulle spela ihop, säger han med ett skratt.

Bryson och Brooks.Foto: TT och USA Today

Turerna har varit många och det hela eskalerade under PGA-mästerskapen för ett par veckor sedan, då Bryson DeChambeaus blotta närvaro i så stor grad retade gallfeber på Brooks Koepka att han inte lyckades genomföra en intervju.

US Open inleds i dag och länge spekulerades det i om USGA som arrangerar tävlingen skulle våga placera spelarna i samma boll. Det är nämligen brukligt att tidigare vinnare spelar tillsammans, och då DeChambeau vann 2020 och Koepka 2018 var risken stor.

LÄS MER: Här hittar du allt om US Open

Woodland: ”Hade varit fantastiskt”

Gary Woodland vann 2019, och han hade inte dragit sig för att gå i skottlinjen…
– Det hade varit fantastiskt. Fansen hade älskat det, mina vänner och alla jag känner pratar om det här. På ett sätt är det bra för spelet, det skapar intresse. Brooks har inte ens spelat de senaste två veckorna och ändå är han och Bryson på ESPN non-stop.

DeChambeau och Koepka har hånat och häcklat varandra i flera år nu. Senaste episoden ägde rum under The Memorial då fans började kalla DeChambeau för ”Brooksie”, varpå Koepka (som inte spelade tävlingen) delade en video på sociala medier där han tackade för stödet.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger