Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Caddien om Phil Mickelson: ”Han är odödlig”

När PGA-mästerskapen avgjordes för tre veckor sedan blev Phil Mickelson tidernas äldste majorvinnare.
I US Open tillhör 50-åringen favoriterna.
Men samtidigt pratar vi om en tävling som gång på gång drivit honom vansinnig.

– Jag bryr mig inte om de spelar på månen, han kommer in med en känsla av att vara odödlig, säger “Leftys” tidigare caddie Jim “Bones” Mackay.

Foto: TT

Phil Mickelsons relation till US Open saknar motstycke. Inte minst när den spelas på Torrey Pines, bara ett stenkast från hans hem i San Diego.
Länge var banan en favoritplats för tourens kanske populäraste spelare.
Mickelson vann Farmers Insurance Open här både 1993, 2000 och 2001, och innan den sista segern hade han ytterligare två placeringar bland de fem bästa.

Magin som försvann

Men efter segern 2001 ritades Torrey Pines södra bana om, och helt plötsligt var magin som bortblåst.
Han har inte vunnit där sedan dess och vid Tiger Woods historiska US Open-triumf (med ett brutet ben) slutade Mickelson på 18:e plats.
– Mojo är viktigt i golf. Phil hade ett fantastiskt mojo på Torrey Pines innan de byggde om. Han har ett fantastiskt minne när det kommer till golfbanor, och efter ombyggnationen så hade han inte lika stor nytta av det, säger Mackay.

LÄS MER: Här hittar du allt om US Open

Och så var det ju det där med Mickelsons speciella relation till tävlingen US Open. Hela sex gånger har han kommit tvåa. Dock aldrig när den spelats på Torrey Pines. Mickelsons bästa försök där kom just när Woods vann 2008.

I skuggan av Tiger Woods

Då spelade Mickelson i en riktig publikboll. De första två dagarna parades han ihop med Woods och Adam Scott. Trion var också nummer 1, 2 och t3 på världsrankingen.
Efter en fin start försvann segerhoppet när han den andra rundan, tre gånger om, fick se bollen få för mycket backspin och komma tillbaka till hans fötter på det 13:e hålet.
Som så många gånger förr fick han stå i skuggan av Tiger Woods.
– Han hade nio slag i på det hålet. Annars var det en sådan vecka när han hade spelet för att vinna, säger Mackay.

LÄS MER: Följ med Golfbloggen mot drömgränsen – resan mot plushandicap

”Segern färsk i minnet”

De senaste åren har Phil Mickelson haft sin bror Tim som caddie. Men dessförinnan jobbade han med Jim “Bones” Mackay under nästan hela karriären.
Mackay var en av få som inte förvånades över segern i PGA-mästerskapen för några veckor sedan. Och han skulle inte heller bli förvånad om Phil på nytt lyfter pokalen på söndag.
– Det handlar om att känna flyt. Kanske är han inte motiverad när den vanliga tourtävlingen spelas där i februari månad. Men nu har han kommit tvåa så många gånger i US Open och har den historiska segern i PGA-mästerskapen färsk i minnet.
– Det hade inte förvånat mig om han utmanar om segern.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger