Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Hyllningen: ”Vincent och Ludvig är svensk herrgolfs framtid”

I sin sista tävling som amatör slutade Vincent Norrman -9 och blev bäste amatör i Scandinavian Mixed.
Efteråt hyllades han av klubbkompisen från Haninge Kristoffer Borberg.
– Vincent och Ludvig Åberg är svensk herrgolfs framtid.

Kristoffer Broberg och Vincent NorrmanFoto: Bildbyrån

Efter Caroline Hedwalls genomklappning blev Vincent Norrman näst bäste svensk, bara överträffad av Europatourvinnaren Alexander Björk.
Norrman lovordades efteråt av klubbkompisen Kristoffer Broberg
– Jag spelade träningsrundan med Vincent och Ludvig Åberg. Det är svensk herrgolfs framtid. De är otroligt bra från tee till green och jag var väldigt imponerad. De slår långt och missar typ inte.
– Även med Linn Grant och Maja Stark imponerar på damsidan. Men jag har inte spelat med dem och kan bara säga att Ludvig och Vincent är riktigt bra.

Traditionen på Haninge GK

Vincent Norrman berättade inför tävlingen om hur delaktig Kristoffer Broberg var i hans framgång.
– ”Kotte” är en inspirationskälla för mig, sa han då.

När Kristoffer efter tävlingen blir ombedd att ge sin syn på saken lyfter han fram en tradition på Haninge GK där duktiga spelare tar lovande juniorer under sina vingar.
– Jag har tagit hand om Vincent och några andra killar på Haninge på samma sätt som Alex Norén tog hand om mig. Jag tror att det är en nyckel att få hjälp och stöttning från de som är lite äldre och lite bättre.
– Jag hade Alex som idol. Han tränade som en dåre, sedan tränade jag som en dåre och nu tränar Vincent som en dåre. Jag hoppas han för traditionen vidare.

För Broberg själv var Scandinavian Mixed en framgång. Precis som Norrman gick han totalt nio slag under par. De delar i skrivande stund 16:e-platsen.

LÄS MER: Här hittar du allt om Scandinavian Mixed

Brobergs dröm: PGA-touren och topp 50

Efter några skadefyllda år med både höft- och knäproblem känner Kristoffer Broberg äntligen att kroppen håller.
Det enda bekymret är en strulande fot.
– Jag har haft tre operationer på vänstersidan och har ingen känsel i foten. Nu ska jag till Österrike på onsdag och träffa specialister. Jag tror att de har träffat en nerv i en tidigare operation, så jag har känsel i hälen men inte framåt.

Brobergs senaste seger kom 2015. Därefter har karriären präglats av skador. Fram till nu.
– Kroppen känns bättre än någonsin, men nu ska jag hitta tillbaka till spelet. Målet är PGA-touren och topp 50 i världen, men just nu känns det ganska långt borta. När? Inom två år hoppas jag.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger