Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Hedwall: ”Ibland var det nästan så att jag fick titta bort”

Det är delad ledning i dubbel bemärkelse inför den avgörande rundan av Scandinavian Mixed.
Två tjejer och två killar är i topp. De svenska färgerna representeras av Caroline Hedwall.
– Det är jättekul att det ser ut så här, banan har blivit väldigt rättvis, säger Caroline Hedwall efter en lördag då den starka vinden var det stora samtalsämnet.

Foto: TT

Halvvägs in i tävlingen var hon första kvinna att leda en European Tour-tävling. När 18 hål återstår finns Caroline Hedwall kvar i toppen, och delar ledningen i Scandinavian Mixed med Jason Scrivener, Rhys Enoch och Alice Hewson.
– Ser man på ledartavlan så är det väldigt blandat och det är ett väldigt bra betyg för de som satt upp banan, säger Hedwall och blickar tillbaka på den extremt blåsiga lördagsrundan.
– Det var verkligen en chock när man kom ut. Drivingrangen ligger ju åt ett håll, och sedan blir det att man får testa sig fram lite de första hålen.

LÄS MER: Här hittar du allt om Scandinavian Mixed

”Ska försvara svenska färgerna”

Faktum är att det blåste så mycket att tävlingsledningen både beslutade sig för att tidigarelägga starttiderna och för andra dagen i följd inte klippa greenerna, detta då de var rädda att bollarna inte skulle ligga still.
– Det kan inte blåsa mycket mer innan det blir ospelbart. Det var väldigt, väldigt tufft. Man var tvungen att slå bollen väldigt bra för att den inte skulle påverkas för mycket av vinden. Det var nog sex-sju slag svårare än de första dagarna, summerar Hedwall.

Lördagen spelade hon i ledarboll tillsammans med nederländaren Joost Luiten och sydafrikanen Darren Fichardt. Båda hade det tufft och föll ifrån täten.
– Ibland var det nästan så att jag fick titta bort och bara försöka göra min grej, säger Hedwall som var i ledningen fram till dess att hennes utslag landade i vattnet på det näst sista hålet.
– Det var ingen dålig sving utan bara en kastvind som tryckte ner bollen i vattnet. Hade någon sagt i början av veckan att jag skulle dela ledningen inför den sista dagen så hade jag tagit det. Det känns väldigt kul att vara med och ha chansen. Naturligtvis ska jag försöka försvara de svenska färgerna så gott det går.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger