Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

SVT avstår att sända golf – trots erbjudande om gratis damtävlingar

SVT har helt utan kostnad erbjudits sändningrättigheter till de två nya svenska tävlingarna på Ladies European Tour.
Men publik servicebolaget nobbar.
– Tyvärr har vi inte möjlighet att härbärgera alla förfrågningar, skriver SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson i ett svar.

Foto: Bildbyrån

Uppgifterna om kommer från Idrott & Samhälle som konstaterar att SVT inte bjuder landets mer än 500 000 registrerade (och 400 000 oregistrerade) golfare på en enda golftävling 2021.

SVT har ett tydligt mål att visa mer damidrott och i och med de nya svenska tävlingarna, Skaftö Open och Creekhouse Ladies Open så gavs man alltså chansen.
Erbjudandet ska dessutom ha inkluderat allt utom kommentatorskostnader.
De 3 miljoner som själva tv-produktionen beräknas kosta hade touren tagit hand om.

SVT: ”Inte möjlighet”

Men efter att första ha sagt ”förmodligen” avböjer SVT nu.
Så här skriver sportchefen Åsa Edlund Jönsson i en kommentar:
– När Skaftö Open och Creekhouse Ladies Open avgörs har vi sedan länge ett välfyllt sportutbud. I perioden sänder vi följande: Paralympics, SM i friidrott, CHL, Diamond League, Damallsvenskan, EM i hoppning, Finnkampen, ännu ej kommunicerade rättigheter samt våra nyhetsprogram Sportnytt och Sportspegeln.
– Vi har således inte möjlighet att ta oss an ytterligare uppdrag i dessa perioder under 2021. Däremot håller vi, som alltid, alla dörrar öppna för dialoger om kommande evenemang och tävlingar framåt i tiden.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger