Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Henrik om Annika: ”Förstår att det kittlar lite extra hos många”

Scandinavian Mixed är äntligen igång och värdparet Annika Sörenstam och Henrik Stenson togs emot på bästa sätt.
Många av kollegerna gick till och med fram och bad om en bild tillsammans med Annika som spelade sin första tävling i Sverige sedan 2008.
– Annika är damernas motsvarighet till Tiger Woods, så jag förstår att det kittlar lite extra hos många spelare, säger Stenson.

Sörenstam och Stenson efter dagens runda.Foto: Marcus Bjärneroth.

LÄS MER: Här hittar du allt om Scandinavian Mixed

Varken Annika Sörenstam eller Henrik Stenson bjöd på något bländande spel den första dagen av Scandinavian Mixed.
När 18 hål summerade hade Henrik Stenson visserligen varit nära en hole-in-one, men trots det summerade han rundan enligt följande.
– Annika slog väldigt många bra slag från tee till green men hade lite problem med puttningen och för mig var det lite tvärtom. Men vi är mest glada att det är igång. Vi har väntat länge på det här.

Hyllar banuppsättningen: ”De förtjänar beröm”

Stenson gick två slag under par och är därmed sex slag bakom ledarduon Christine Wolf och Sam Horsfield.
Annika å sin sida gick ett slag över par.
– Vi har pratat om det här i tre år, det var kul att äntligen komma igång. Det känns jättebra, även om jag kunde spelat bättre. Men mitt liv är inte baserat på min score längre, och tur är väl det.
– Det är alla minnen och saker som sker runtomkring som jag tar med mig, säger Sörenstam som precis som Stenson hade sin familj på plats på banan.

Noterbart är att ledartavlan är väldigt jämnt fördelad mellan män och kvinnor.
I skrivande stund är åtta av de 20 främsta tjejer.
– Det är kul att det är någorlunda utspritt och inte för mycket åt ena eller andra hållet. Det är en tuff uppgift de har haft och det är inte lätt att hitta rätt. De förtjänar beröm, säger Stenson.

Annika: ”Klart jag var spänd”

För Annika var det givetvis speciellt att spela sin första tävling i Sverige på 13 år.
– Henrik frågade mig om jag var spänd, han var ”cool as a cucumber”. Det är klart att jag var lite nervös. Jag var lite ringrostig, men det var fantastiskt kul att vara här.
– Det var jättekul att familjen fick vara här och titta. De bar ledartavlan och fick känna på hur det är att vara med mitt i smeten i en professionell tävling. Det var jättehärligt.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger