Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Challengetouren: Några namn att följa på Rönnebäck

På sätt och vis är det både Europas och Sveriges framtid som visar upp sig när Challengetouren i dagarna gästar Rönnebäck utanför Malmö.
Nedan listar jag namnen du ska hålla ett extra öga på.
Vi börjar med svenskarna.

Henric Sturehed (till vänster) var i söndags ett särspel ifrån segern när Challengetouren gästade Sydafrika. Italiens Matteo Mannasero målades för snart tio år sedan upp som Europas nästa superstjärna, men kämpar i dag på touren ett hack under Europas finrum.Foto: TT och Bildbyrån.

Mikael Lindberg, AIK
Kommentar: Dominerade i fjol på den svenska golftouren och tog klivet upp på Challengetouren där han också inlett årets säsong starkt. Bland annat kom han trea för ett par veckor sedan.

Henric Sturehed, Landeryds GK
Kommentar: Har några framskjutna placeringar på Europatouren (bland annat femma i Madrid, 2018) men har aldrig lyckats etablera sig över tid. Tävlade på CT förra veckan och föll i särspel. Är med andra ord formstark.

Anton Karlsson, Upsala GK
Kommentar: Har precis som Sturehed länge kämpat för en plats på Europatouren. Vann en Challengetour-tävling i Cape Town i fjol.

Philip Eriksson, Roslagens Golfklubb
Kommentar: Har gått sin egen väg och spelade sig via Sydafrika-touren in i WGC-tävlingen FedEx St. Jude Classic utanför Memphis. Väl där spelade han träningsrundor med Rory McIlroy och Henrik Stenson. Ibland känns vägen till toppen lång, ibland känns den kort…

Oliver Gillberg, Kårsta GK
Kommentar: Landslagsspelare som vann match-SM på Österåker i fjol. Kanske ger den bedriften honom ett övertag när Challengetouren gästar just den banan den 19-22 maj.
Vill också passa på att slå ett slag för landslagskompisarna Adam Blommé och Felix Pålsson.

Jesper Svensson, Bro-Bålsta GK
Kommentar: Landslagscoachen Ola Lindgren har ofta svårt att sova på grund av att han inte gett Svensson chansen i landslaget. ”Han spelade bra på college och är en kille som kan gå galet lågt”, säger Lindgren när jag ringer upp.

Lokala spelare som inte ska glömmas bort: Jens Dantorp (från Malmö men spelar nu för Falkenberg), Christofer Blomstrand (Falsterbo), Christopher Feldborg-Nielsen (Sjöbo), Albin Tidén (Romeleåsen).

Alla har nära till Rönnebäck, har säkerligen spelat där förut och kan förbereda sig som om det vore tävling på hemmabanan.

LÄS MER: Olika falla ödets lott – Blomstrand 3 000 kronor från Europatouren

Internationella namn vi känner igen

Matteo Manassero (Italien), Marcel Siem (Tyskland), Espen Kofstad (Norge), Alfie Plant (England), Sebastien Gross (Frankrike), Grégory Bourdy (Frankrike).

Alla har ett förflutet på Europatouren.

LÄS MER: Krönika från CT-finalen 2018 – golfens sålda själ

LÄS MER: Krönika från CT-finalen 2018 – där öden avgörs

Challengetourens totalställning – Road to Mallorca

Samtliga av årets tre första tävlingar har spelats i Sydafrika.
Vunnit har Wilco Nienaber, JC Richie och Brandon Stone gjort. Alla tre kommer från Sydafrika, vilket ger en tydlig indikation på hur stor betydelse det har att spela på hemmaplan.

1. Wilco Nienaber, Sydafrika
2. Henric Sturehed, Sverige
3. Oliver Bekker, Sydafrika
4. JC Richie, Sydafrika
5. Chase Hanna, USA
—————————-
10. Mikael Lindberg, Sverige
11. Anton Karlsson, Sverige
29. Jens Fahrbring, Sverige
32. Philip Eriksson, Sverige

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger