Golfbloggen

Rory McIlroy är en vinnare igen – var bara timmar från återbud

Segern var Rory McIlroys första sedan november 2019.
Men det var så när att han inte kom till spel överhuvudtaget. Kvällen innan Wells Fargo Championship på Quail Hollow funderade världsstjärnan på att dra sig ur tävlingen.
– Jag kunde inte röra mig, det var helt sjukt, berättar han.

Foto: USA Today och TT

Det var efter onsdagens träningspass som McIlroy vände sig mot sin caddie och det högg till i nacken. Nordirländaren kylde ned musklerna men när han vaknade på torsdagsmorgonen kunde han fortfarande knappt röra sig.
– Jag försökte svinga men kunde bara föra tillbaka klubban halvvägs till toppen, förklarar han efter segern natten mot måndagen.

LÄS MER: Resan mot plushandicap – följ Golfbloggen mot drömgränsen

Timmar från att dra sig ur

Som tur var hade han sen starttid (12.54) när tävlingen skulle inledas på torsdagen, vilket gjorde att det fanns tid för behandling. Han inledde därefter med 72 slag och resten är historia.
– Om jag haft en tidig starttid så hade jag förmodligen fått dra mig ur, men behandlingen gjorde att jag kände mig bättre och allt eftersom tävlingen fortsatte så kändes det bättre och bättre.

Segern satt långt inne. På tävlingens absolut sista hål missade McIlroy utslaget som studsade ned i ett vattenhinder. Han lyckades trots allt rädda en bogey och vann därmed med ett slags marginal före Mexikos Abraham Ancer.
– Det är aldrig lätt att vinna här och min vinst i Kina 2019 känns länge sedan. Världen är  helt annorlunda nu, alla går igenom en pandemi, jag har blivit pappa, det är Mors dag och att Erica och Poppy är här och får vara med om detta är coolt. Det här är ett av mina favoritställen på jorden och att få vinna här är fantastiskt, sa Rory McIlroy som tog karriärens tredje seger på just Quail Hollow.

LÄS MER: HOT LIST 2021 – här hittar du vårens hetaste golfprylar

Tog tävlingspaus efter Masters

Passande nog var det på samma bana där han vann sin första PGA Tour-seger som han också fick slut på en 18 månader lång segertorka.
Ingen dum födelsedagspresent för McIlroy som fyllde år i tisdags. Men framförallt belöning för hårt arbete. Tävlingen var McIlroys första sedan den missade kvalgränsen i US Masters och under tävlingspausen har han tillsammans med sin nye tränare Pete Cowen (som även hjälper Henrik Stenson med sin sving) legat i hårdträning.
– Spelet kändes bra när jag kom hit men jag förväntade mig inte att vinna den första veckan jag kom ut igen. Det är tillfredställande att allt jobb jag har lagt ner lönar sig. Men det här är bara början. Jag vill uppnå så mycket mer, sa Rory McIlroy.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger