Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Fowler och Woods såg Masters tillsammans

Tiger Woods missade US Masters på grund av trafikolyckan han fortfarande repar sig från.
Rickie Fowler å sin sida har rasat så långt ned på världsrankingen att han inte kvalificerade sig. Nu berättar Fowler om hur han besökte Woods och hur de tillsammans såg tävlingen på TV.
– Han mådde bättre än vad jag hade föreställt mig, säger Fowler.

Foto: TT

Det var första gången på elva år som Rickie Fowler inte lyckades kvalificera sig för US Masters, och precis som för Woods var besvikelsen över att inte få pegga upp på Augusta National stor.
Faktum är att Fowler inte missat en enda majortävling sedan US Open 2010.

LÄS MER: Resan mot plushandicap – följ Golfbloggen mot drömgränsen

”Banan var hård och snabb”

Men det var inte så att han undvek att se Hideki Matsuyamas historiska seger.
Fowler såg japanen dra på sig den gröna kavajen från Tiger Woods TV-soffa.
– Det är ju Masters och British Open som jag älskar att titta på. I vanliga fall så spelar jag ju tävlingarna, men jag brukar titta på sändningarna när jag inte själv är på banan, förklarar Fowler innan han berättar om besöket hos Woods som alltså missade tävlingen på grund av den otäcka olycka han var med om i Los Angeles tidigare under våren.
– Jag åkte över till Tiger, och det var kul att hänga och prata om banan. Vi såg på sändningen hur hård och snabb banan var. Vi önskade båda två att vi fick chansen att spela banan på det viset.

LÄS MER: Första bilderna på Tiger – efter olyckan

Fokus på papparollen

Enligt Fowler ska Woods ha varit på gott humör och även om foten och benet fortfarande var i en ”pjäxa” fysiskt ha repat sig ganska bra från olyckan.
– Han mådde bättre än vad jag förväntade mig. Det var skönt att se. Nu har alla sett en del bilder som Tiger lagt upp på sociala medier. Han har börjat röra sig en del. I början handlade mycket om att hålla benet högt för att undvika inflammation.
– Nu tror jag hans huvudsakliga fokus är på att kunna ta sig an papparollen igen.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger