Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Dustin Johnson uppges ha tackat ja – hotas med livstids avstängning

Världsettan Dustin Johnson uppges ha tackat ja till spel på den nya golftouren.
Och samtidigt som projektet nu bytt namn från Premier Golf League till Super Golf League hotar PGA-touren med livstids avstängning för spelare som ansluter till den Saudi-finansierade satsningen.
– Tänk vad det skulle innebära om världens bästa spelare tävlade över hela världen, säger Phil Mickelson som är en av de positivt inställda spelarna.

Phil Mickelson och Dustin Johnson. Foto: TT

I går kunde du här på Golfbloggen läsa om hur PGA Tour-chefen Jay Monahan flög ut till veckans tävling för att föra diskussioner med spelarna.
Vad som kom ut ur diskussionen var ett direkt ultimatum; går d med i Super Golf League så stängs du av från PGA Tour för all framtid.

LÄS MER: Idén om superliga lever kvar – de ska ha erbjudits mångmiljonbelopp

Mickelson positiv: ”Intressant”

Men den nya golftouren lockar med stora pengar, mellan 30 och 50 miljoner dollar dollar till de riktigt stora namnen. Och Monahans varning ska inte vara något som avskräckt Phil Mickelson.
Investerarna ska till och med ha erbjudit publikfavoriten att bli franchiseägare i den nya satsningen.
– Jag tycker det är intressant, väldigt intressant. Grejen är att spelare skulle överge kontrollen över sina scheman och tävla mot varandra 14-15 gånger. Vi tjänar alla väl och har kontroll över scheman, och jag vet inte hur många som vore villiga att ge upp den biten, säger Mickelson.
– På det här sättet skulle fansen få se de bästa spelarna göra upp oftare och tävlingarna skulle ske över hela världen, tänk vad det skulle göra för spelet.

Men Super Golf League är en riktig vattendelare.
Justin Thomas:
– Alla känner olika och är i olika stadier av sina karriärer. För mig handlar det om att vinna så många majors jag kan och göra historiska saker på PGA-touren. Om jag skulle gå med i Super Golf League så hade jag behövt ge upp de drömmarna, och det är inte aktuellt.

LÄS MER: Följer fotbollen – stänger ute spelare

Touren förlorar värde utan stjärnor

Vad gäller Dustin Johnson kom uppgifter under dagen gällande att han redan skulle ha tackat ja till det nya upplägget, något som senare dementerades av hans agent.

Under vintern har representanter från den Saudiarabiska satsningen varit i Florida för att övertyga några av spelets största namn att gå med i Super Golf League. Världsettan Dustin Johnson ska ha kontaktats, precis som Brooks Koepka, Justin Rose and Henrik Stenson.
Noterbart är att alla dessa spelare de senaste åren valt att spela den nya Europatour-tävling som arrangerats i Saudiarabien.

LÄS MER: Resan mot plushandicap – följ Golfbloggen mot drömgränsen

Monahans resa till veckans spelplats Quail Hollow ses som ett sätt att försvara PGA Tour och dess tv-avtal och sponsorer. Han ska under mötet med spelarna ha haft en väldigt hård och tydlig ton, men ska samtidigt ha låtit meddela att PGA Tour ur ett ekonomiskt perspektiv mår väldigt bra och att prissummorna kommer att öka.
Givetvis var detta ytterligare ett sätt att försöka behålla stjärnorna.
För utan golfens största stjärnor skulle tävlingarnas värde sjunka radikalt och tourens intäkter minska.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger