Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Idén om Premier Golf League lever – golfens svar på Super League

Enligt uppgift från The Telegraph lever idén om Premier Golf League fortfarande.
Saudiska investerare har nyligen varit i kontakt med några av spelets största stjärnor ock lockat med mångmiljonbelopp.

Likheterna med fotbollens Super League är slående.

Rory McIlroy var i fjol en av de första att ta avstånd från Premier Golf League, han valdes kort senare in som ordförande i PGA-tourens spelarråd.Foto: TT och USA Today

Det är The Telegraph som rapporterar att den nya golftouren nyligen ska ha erbjudit mångmiljonkontrakt till flera av golfens starkast lysande stjärnor.
Dustin Johnson, Phil Mickelson, Adam Scott, Brooks Koepka, Bryson DeChambeau, Rickie Fowler och Justin Rose är några av de som ska ha erbjudits summor mellan 30-50 miljoner dollar för att hoppa på den nya, världsomspännande, touren.

Enligt CBS Sports ska även Henrik Stenson ha fått frågan.

Formel 1-format: ”Pengar finns”

I fjol kommunicerades att Premier Golf League skulle bestå av 18 tävlingar om året där 40-48 spelare skulle komma till start.
Likt i Formel 1 skulle formatet innebära olika stall och enligt nya uppgifter från The Telegraph är tanken att tio spelare blir kaptener för fyrmannalag. Målet är att touren ska starta 2022.
– Pengarna finns. Jag har hört siffror som 1 miljard dollar. Det här är på riktigt, säger en agent anonymt till Golfweek.

Men initiativet har precis som inom fotbollen väckt starka reaktioner, inte minst från de nu ledande organen. Varken PGA Tour eller European Tour vill få in en ny maktspelare och de gör nu allt de kan för att stoppa utvecklingen och behålla sina stjärnor. De har tillsammans skapat en ”strategisk allians”.

Samtidigt som PGA Tour skapat sitt Players Impact Program, ett bonussystem som betalar stjärnorna med störst genomslagskraft, har de också den amerikanska touren också investerat massiva 90 miljoner dollar i att köpa en del av Europatouren.

LÄS MER: UEFA stänger ute spelare som deltar i Super League

Kan gå misste om Ryder Cup

I fjol gick PGA Tour-chefen Jay Monahan ut och varnade PGA Tour-spelarna. Om någon anslöt till Premier Golf League så skulle de förlora sitt medlemskap på PGA-touren och därmed gå miste om chansen att spela Ryder Cup.

De saudiska investerarna ska under stora delar av vintern ha befunnit sig i södra Florida för att föra samtal med några av golfens största namn, och efter att det under nästan ett års tid varit väldigt tyst om satsningen ser Monahan åter hotet som så pass allsvarligt att han flugit till veckans Wells Fargo Championship för att träffa spelarna.

LÄS MER: Resan mot plushandicap – följ Golfbloggen mot drömgränsen

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger