Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Thomas om nya bonusarna: ”Inte här för att vinna popularitetstävling”

Det nya bonussystem PGA-touren infört baserat på spelares genomslagskraft har mötts av blandade reaktioner, och när Justin Thomas får frågan håller han inte tillbaka.
– Jag är inte här för att vinna någon popularitetstävling, säger han.

Foto: Sipa

Du kunde så sent som förra veckan här på Golfbloggen läsa min krönika om att PGA-touren inför en bonuspott om 40 miljoner dollar där pengarna delas ut till de spelare med störst genomslagskraft.

Följande variabler tas i hänsyn när vinnarna koras; position på FedEx Cup-listan, popularitet enligt Google, Nielsen Brand Exposure-index (mäter genomslagskraft), hur välkänd och populär en spelare är enligt tv-siffror, samt engagemang i digitala kanaler och sociala medier.

LÄS MER: Jonas Blixt nära i comebacken – Stenson klarade kvalgränsen

”Här för att vinna golftävlingar”

Under veckans PGA Tour-tävling på Innisbrook har storstjärnan Justin Thomas yttrat sig i frågan och sagt att han inte kommer att ”bry sig om” bonussystemet överhuvudtaget.
Detta trots att han sannolikt skulle vara en av de tio spelare som fick en del av kakan.
– Det är så klart kul att vara populär, men jag är inte här för att vinna någon popularitetstävling. Jag är här för att vinna golftävlingar och för att vinna så många sådana jag bara kan.
– Jag kommer inte att ändra mitt sätt att vara eller göra något annorlunda. Jag är redan ganska aktiv på sociala medier, gör ganska mycket för att hjälpa medierna göra sitt jobb samt bidrar till kända eller okända välgörenhetsinitiativ. Jag försöker bara spela bra golf, sedan tar resten hand om sig själv.

LÄS MER: Resan mot plushandicap – följ med Golfbloggen mot drömgränsen

Vill att Tiger och Phil ska belönas

Att spelare som inte nödvändigtvis toppar resultattavlorna också får en bonus är dock inget han har något emot.
– Killar som Tiger Woods och Phil Mickelson har fört spelet framåt och det är tack vare dem som prissummorna är så stora som de är i dag. De förtjänar belöning för det.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger