Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Norge har fått drömstart i New Orleans

Att Norsk herrgolf har passerat svensk råder det inte längre någon tvivel om.
I veckans PGA Tour-tävling i New Orleans har de norska barndomsvännerna Viktor Hovland och Kristoffer Ventura försatt sig i utmärkt position att på nytt sätta avtryck i världsgolfen.
– Vi känner varandra och trivs tillsammans, så det här skulle bli en rolig dag oavsett resultat, säger Hovland.

Hovland. Foto: AP

Det är nämligen norsk ledning efter den första dagens spel av lagtävlingen Zurich Classic. Hovland och Ventyra delar ledningen med amerikanerna Brice Garnett och Scott Stallings, efter att ha gått tio slag under par i torsdagens bästboll, alltså spelformen där lagets bästa score på varje hål räknas.

LÄS MER: Stenson om herr-krisen: ”Krävs bredd”

En rekryteringsresa som lönade sig

Hovland och Ventura har spelade både junior- och collegegolf tillsammans och givetvis hittade de en del av förklaringen där.
– Vi känner varandra och trivs tillsammans, så det här skulle bli en rolig dag oavsett resultat. Självklart spelade vi bra idag men det är alltid kul att spela tillsammans och vi får inte göra det så ofta i tävlingar. Men det här påminde om landslagsåren och collegeåren helt klart, säger Hovland som känt Ventura sedan han var elva år gammal.

Ventura var då 13. Enligt Hovland var det Venturas framgång i ungdomsåren är vad som gjorde att även han hamnade på Oklahoma State University, ett universitet känt för sina golfframgångar.
Coachen ska under en rekryteringsresa ha begett sig till Skottland där han för att ta en närmre titt på Ventura. Han lyckades locka till sig Ventura men fick alltså Viktor Hovland, som gick i bollen bakom, på köpet.

Det måste ha varit en resa värd besväret…

LÄS MER: Resan mot plushandicap – följ med Golfbloggen mot drömgränsen

Svenska resultat

Viktor Hovland rankas som världens 15:e bäste golfare. Ventura är nummer 248.
Sveriges etta är Alex Norén på plats 104 och i Zurich Classic spelar han i lag med Henrik Norlander. Stockholmsduon gick fem under par den första dagen och delar 38:e-platsen.

Henrik Stenson spelar tillsammans med Ryder Cup-kompisen Justin Rose. På sju under par är de delad 16:e.

Till fredagen byter man spelform till foursome, vartannat slag.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger