Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Stenson missade chansen – årets Masters kan ha varit sista

Det krävdes en topp 12-placering för att redan nu säkra spel i nästa års Masters.
Men under den sista rundan tog bensinen slut för Henrik Stenson som gick på 76 slag.
– En skitdag, summerade Stenson.

Henrik Stenson torkar svetten av sig på det fjärde tee under den sista tävlingsdagen på Augusta National Golf Club.Foto: Christer Höglund / TT

LÄS MER: Udda pausen som tagit Matsuyama till toppen

Henrik Stenson kom till Augusta National i svag form, men svarade för en fin insats i årets Masters. De första tre dagarna gick han på 73-71-71 och delade inför finalrundan 14:e-platsen, bara ett slag från den topp 12-placering som ger en biljett in till nästa års tävling.

Puttnigen som varit så bra tidigare under veckan funkade inte riktigt under söndagen spel då Stenson gick på 76 slag. När han signerade sitt scorekort låg han delad 38.
– Det var väl en skitdag får vi säga. Tappade några väldigt dåliga bogeys på sjuan och åttan från bra lägen, ger väl bort i stort sett tre slag på de två hålen. Sen kämpar jag mig ändå tillbaka på sista nio, säger Henrik Stenson.

LÄS MER: Här hittar du allt om Masters

Kan ha varit sista gången på Augusta

Segern i British Open 2016 garanterade Masters-start fram till och med årets tävling. Stenson kan därmed kan ha gjort sitt sista framträdande på Augusta National.
Svensken återfinns för närvarande på 117:e plats på världsrankingen. De 50 främsta bjuds in till Masters.

Den norske journalisten på plats som höll i intervjun med Stenson frågade vad han kunde ta med sig från veckan.

– Vi har kämpat på bra, mycket bra puttning och närspel även om vi inte lyckades på greenerna idag. Det är väl det enda, i övrigt har det varit mycket jobb på rangen och det kommer fortsatt att vara mycket jobb på rangen framöver. Spelet är inte bra, men alternativet är bara att jobba så vi fortsätter med det. Förhoppningen är väl att vi har kommit lite närmare med bitarna vi jobbar på med svingen så att vi kan få lite självförtroende i den biten också för det saknas rätt mycket på den fronten, svarade Stenson.

LÄS MER: Guide till Augusta National – hål-för-hål

LÄS MER: Min runda på Augusta National

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger