Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Matsuyamas mäktiga spurt i natt – förste japan att leda Masters

Han har kommit bland de sex bästa i samtliga golfens majors men aldrig nått hela vägen.
Nu har Hideki Matsuyama tack vare nattens mäktiga spurt försatt sig i utmärkt sits för att bli första japan att vinna US Masters.
– För mig kom åskavbrottet perfekt, säger han.

Foto: TT

LÄS MER: Stenson tar sikte på toppen – kan säkra spel nästa år

Hideki Matuyama har redan skrivit historia. För aldrig tidigare hade en japansk spelare varit i ledningen av US Masters.
Tack vare en lördagsrunda om hela sju under par har Hideki Matsuyama ändrat på det. Den 29-årige japanen gjorde fem birdies och en eagle på rundan som inte innehöll en enda bogey.
Alla utom en birdie kom de sista nio hålen och han övertog därmed ledningen från Englands Justin Rose.

Matsuyama är totalt elva under par för tävlingen och berättade efter lördagens runda om hur eftermiddagens åskavbrott spelat honom i händerna.
– Innan åskavbrottet så gjorde jag min kanske sämsta sving på hela veckan och kände att det inte kunde bli värre än så. Jag vet inte om det gjorde mig mer avslappnad, men jag kände att jag hade allt att vinna och spelade riktigt bra hela vägen in efter åskavbrottet.

Blev bäste amatör för tio år sedan

Det ingen skräll att Matsuyama är uppe i täten. Han har noterats för topp-placeringar i herrgolfens samtliga fyra majors. I Masters har han kommit femma, han har kommit fyra i PGA-mästerskapen, tvåa i US Open och sexa i British Open.

Men med detta sagt så har Matsuyama inte heller vunnit sedan i augusti 2017 då han segrade i WGC-tävlingen på Firestone.
– Jag har haft det tufft en tid och har egentligen inte spelat bra alls. Men i år har jag fått med mig en svingcoach från Japan med mig ut på touren och det har varit till stor hjälp för mig, förklarar han.
En lite kul anekdot är att han för tio år sedan blev han bäste amatör i US Masters. 27:a kom han då. Vilket jubileum det skulle bli…

Närmst bakom Matsuyama jagar en kvartett spelare på sju under par bestående av Xander Schauffele, Marc Leishman, Will Zalatoris och Justin Rose.

LÄS MER: Här hittar du allt om US Masters

LÄS MER: Fyra frågor – så ser jag på Masters-avgörandet

LÄS MER: Guide till Augusta National – hål-för-hål

LÄS MER: Min runda på Augusta National

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger