Golfbloggen

MASTERS: Stenson får jobba helg på Augusta

Henrik Stenson spelade fin golf den andra rundan av US Masters.
Ett under par gjorde att han både noterades för årets första PGA-runda under par och klarade sin först kvalgräns sedan januari.
– Jag använde min erfarenhet. Det är 16:e gången jag är här, så jag kan ju banan ganska bra, säger Stenson.

Henrik Stenson har sin blåskadtade Diablo-spoon tillbaka i bagen, och det verkar ha gjort gott.Foto: Christer Höglund, TT

Henrik Stenson kom till Augusta National efter en tung tid på golfbanan. Han hade inte gått en enda runda under par på PGA-touren i år och inte klarat en enda kvalgräns på amerikansk mark.
I januari var senast han klarade en cut, då i Abu Dhabi HSBC Championship på Europatouren.

LÄS MER: 10 regler som kan få dig utkastad från Augusta National

Men på Augusta National har Stenson kämpat på bra. Första rundan var just en kämparunda och den andra dagen så bjöds det på mer av samma vara.

Inför förra veckans tävling i Texas stoppade Henrik Stenson i sin klassiska blåskaftade trätrea (Callaway Diablo) i bagen och halvvägs in i Masters är han bland de i startfältet som träffat flest fairways.
Dock har han ”bara” träffat hälften av greenerna, vilket gjort att han på många hål fått kämpa för att rädda par.
– Det känns inte särskilt bra över bollen, varken tekniskt eller mentalt. Så det är slitigt och kämpigt. Detta är en tuff bana och spela även när man spelar bra. När man inte är i form är det extra tufft. Jag är nöjd med kämpainsatsen.

Ett steg i rätt riktning

Fredagsrundan inledde Stenson lite trevande. Efter fyra par blev det en bogey på hål fem. Men så småningom började birdies rulla i. Svensken hittade rätt både på hål 8, 13 och 14 innan han avslutade med ytterligare en på 18.
Den gjorde att han gick på 71 slag och noterades för sin första runda under par på PGA-touren i år. Men framförallt innebar det en klarad kvalgräns i en stor golftävling och ett steg i rätt riktning.
– Jag hade ett par pluggade bollar på sista hålet som stoppade mig från att klara kvalgränsen förra veckan i San Antonio, men samtidigt så är det ju inte så att 50:e- och 60:e-platser muntrar upp så mycket. Nu handlar det om att få ordning på spelet och jag har jobbat hårt på det utan att riktigt komma dit jag vill.
– Men skam den som ger sig. Vi jobbar vidare och ser om vi kan spela lite bättre under helgen, säger Stenson.

Henrik Stenson ligger på par totalt och får spela de avslutande två dagarna i årets Masters.
Leder gör Justin Rose på -7 följt av debutanten Will Zalatoris på -6. Jordan Spieth är ytterligare ett slag bakom.

LÄS MER: Samtliga tv-tider för årets tävling

LÄS MER: Här hittar du alla Masters-artiklar

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger