Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

MASTERS: Kollegernas besök hos Tiger – ”Kunde inte sluta tänka på det”

Tiger Woods saknas när US Masters på torsdagen drar igång på Augusta National.
Inför tävlingen har både Rory McIlroy och Justin Thomas besökt Tiger Woods.
– Allt han pratar om är de fyra veckorna om året som betyder mest, säger McIlroy efter att Woods visat honom sitt troféskåp.

Foto: Stella Pictures och TT

LÄS MER: Allt du behöver veta inför US Masters

Ingen har förändrat golfen likt Tiger Woods gjorde under sitt genombrott 1997, och han har varit en stor inspirationskälla till de båda spelarna som nu också är hans kolleger och vänner.

Justin Thomas säger att han skulle göra vad som helst för Tiger Woods.
– Vi bor grannar och när jag är hemma försöker jag åka över ett par gånger i veckan för att se hur man mår. Det har börjat sjunka in för honom nu och han önskar att han vore här, säger Thomas och minns hur han för fem år sedan fick chansen att spela en träningsrunda med Tiger och den tidigare vinnaren Fred Couples. Sedan dess har det utvecklats till en tradition.
– Jag är oerhört glad att det hände. Första gången följde jag dem som en liten hundvalp, vart de än slog dit slog jag också. Varifrån de än tränade chippar, därifrån tränade jag också.

”Några har mamma och några vet jag inte vart de är”

För Rory McIlroy är besöken hos Woods inte lika vanligt förekommande.
Men de senaste åren har de kommit allt närmre varandra och för ett par veckor sedan knackade McIlroy på Woods dörr för att kolla läget.

Under besöket slog de sig ned i vardagsrummet. Väl där kunde McIlroy inte låta bli att snegla mot Woods troféskåp.
Där hittade han endast 15 troféer, alla replikor på majortroféer. Man får alltså en sådan för varje major man vunnit och Woods har 15.
Noterbart är att han allt som allt vunnit 82 tävlingar på PGA-touren.
– Han sa att han inte vet vart de är, förklarar McIlroy som inte kunde tro sina öron.
– Tiger sa ´några har mamma, några är på kontoret och några vet jag inte vart de är´. Han bryr sig bara om majortävlingarna. Det verkar som att det kändes väldigt lätt för honom att vinna de andra, som att de bara var träning inför när det verkligen gällde. När jag åkte hem kunde jag inte sluta tänka på det.

För Rory McIlroy skulle en seger i årets tävling betyda att han fullbordar sin career grand slam, och därmed har vunnit golfens samtliga fyra herrmajors. Justin Thomas har som bäst en fjärdeplats i US Masters.

LÄS MER: Guide till Augusta National – hål-för-hål

LÄS MER: Min runda på Augusta National

LÄS MER: Här hittar du allt om US Masters

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger