Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

I grevens tid – Pappa Rahm redo för Masters

Han anlände till Augusta bara ett dygn före sitt första slag i årets US Masters.
Men bristande förberedelser är inget som stör den nyblivne pappa Jon Rahm.
– Om något så är jag bara gladare, säger världstrean.

Intensiva dagar…Foto: Instagram och TT

LÄS MER: Allt du behöver veta inför US Masters

När Jon Rahm klockan 09.30 på onsdagsmorgonen körde nedför Magnolia Lane och mötte den tillresta pressen hade han fortfarande inte anmält sin närvaro i årets Masters.
Det var då 25 timmar till hans starttid på torsdagen och han hade fortfarande inte slagit en enda träningsputt på Augusta National.

”Trodde inte jag skulle hinna”

Anledningen till den slopade preppen hade en enkel förklaring. På söndagsmorgonen föddes hans och hustrun Kelleys son Kepa, och tankarna hade handlat om kärlek och blöjbyte snarare än Augusta Nationals undulerade greener.
Vid ankomsten hade han inte rört en klubba på flera dagar.
– Under en ganska lång tid trodde jag faktiskt inte att jag skulle hinna hit. Jag trodde att flygbiljetten skulle ta mig hem och inte till Augusta. Så nu är jag bara glad att Kelley och Kepa mår bra, och jag är glad att jag kan vara här och redo att tävla.

LÄS MER: KRÖNIKA – Hoppet och spelarna som förtjänar det

Brukar spela bra i Augusta

Om det skulle bli nio eller 18 hål på onsdagen visste han inte då, utan berättade istället att hans caddie (Adam Hayes) kommit en dag tidigare för att scouta banan.
– Som tur är har jag ju spelat här förut, och jag får alltid goda vibbar av att komma hit.

Vid samtliga tre Masters-framträdanden har Rahm slutat bland de tio främsta. Spanjoren är också i god form, vid åtta av sina nio senate tävlingar har han kommit topp 15.
– Jag är inte orolig över bristande förberedelser. Om något är jag bara gladare och i ett annat sinnestillstånd än vanligt, det är definitivt ett bättre sinnestillstånd.

LÄS MER: Guide till Augusta National – hål-för-hål

LÄS MER: Min runda på Augusta National

LÄS MER: Här hittar du allt om US Masters

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger