Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

KRÖNIKA: Sörenstams makalösa prestation – måste vara stolt

Annika Sörenstam, 50, hade inte tävlat på 13 år.
Halvvägs in i comebacken på LPGA-touren balanserade hon på kvalgränsen och hade samma resultat som världstvåan Sei Young Kim.
Sörenstams prestation är inget annat än beundransvärd.

Foto: Bildbyrån

Med en tidig trippelbogey den första rundan såg det inledningsvis ut som att Annika Sörenstams återkomst till tävlingsgolfen skulle bli en jobbig historia.
Men för att vinna mer än 80 professionella golftävlingar krävs det mental styrka, och när hon hängde i och gick resten av rundan på par så visade Annika att hon fortfarande har psyket.

LÄS MER: Annika inför comebacken: ”nervös”

Kvalgränsen låg efter en runda på +2, ett slag bättre en Sörenstam och fredagen skulle komma att bli en kamp för att få jobba helg.
Efter en drygt fyra timmar lång balansgång (som otroligt nog inte gick att följa live i TV) låg hon efter 18 precis på rätt sida gränsen. Men då var fortfarande många spelare kvar ute på banan och hon kunde inte göra annat än att sätta sig i solstolen sin trädgård intill 16:e hålet och följa utvecklingen därifrån.
Sittandes i den där solstolen hoppas jag att hon och hela familjen tillät sig att njuta, för det förtjänar Annika. Prestationen var inget annat än imponerande.

Klarade sig anmärkningsvärt bra

För hur bra Annika än må ha varit så är det 13 år sedan sist. Hon är 50 år (gammal eller ung) och världseliten har år efter år – och mycket som en konsekvens av Annikas dominans och stjärnstatus – gått framåt i en rasande takt.

När jag de senaste åren vid olika pressträffar och event sett Annika slå bollar har jag varje gång imponerats av den kvalitet hon visat upp.
Ändå måste jag säga att det är anmärkningsvärt att en 50 åring, 13 år efter sitt senaste framträdande, kan ställa upp och klara kvalgränsen i sin första tävling efter ett så långt uppehåll.

Samtidigt slås jag av en annan sak.
Det må vara långt till toppen av ledartavlan, men det går inte att blunda för att det faktum att Annika är bland spelarna i den bättre hälften också är talande för spelets utveckling och nivån bland spelarna som slåss runt den där kvalgränsen.

LÄS MER: Krönika – Annika en inspirationskälla för alla

Kan utmana om titlar även på LPGA

Annika sa själv inför Gainbridge LPGA att tävlingen var en del i förberedelserna för US Senior´s Open.
Men det var också en tävling då hon tvingades jonglera med medier, spelare som idoliserat och idoliserar henne, och så klart egna och andras förväntningar.
Det var en tuff uppgift som hon hanterade på ett imponerande sätt. Rosten om den någonsin existerat har polerats bort en aning och frågan är om hon inte ganska snabbt åter hade kunnat spela för titlar även på LPGA-touren.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger