Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Norén siktar på första segern – kan bli bäste svensk

På senare tid har det varit ganska tyst runt Alex Norén.
Men i Genesis Invitational i Los Angeles är svensken halvvägs in i tävlingen på god väg mot sin första topp 10-placering sedan augusti 2020.
Samtidigt skulle en seger föra upp honom som bäste svensk på världsrankingen.

Alex Noren.Foto: TT

Han var med i toppen och låg delad fyra efter den första rundan av Genesis Invitational på Riviera Country Club i Palisades utanför Los Angeles.
Men dag två började allt annat än bra för svensken som tidigt gjorde tre bogeys de första nio hålen. Han kom dock tillbaka starkt och med fyra birdies tog han sig tillbaka till den topp 10-placering han innehar inför tävlingens andra hälft.

LÄS MER: Golfbloggens resa mot plushandicap – del 2: Need for Speed

Aldrig vunnit på touren – kan gå om Stenson

Alex Norén har aldrig vunnit på PGA-touren och har efter en svag höst ovh vår halkat ned som tredje bäste svensk på världsrankingen.
Inför tävlingen låg Henrik Stenson 82:a på listan, Henrik Norlander 96 och Alex Norén 106.
Men med en framskjuten placering i den stjärnspäckade tävlingen i Los Angeles kan Norén ta sig förbi både Stenson och Norlander.

LÄS MER: FootJoy släpper ny supersko – som classics på steroieder

Norlander, som spelade tillsammans med Norén, missade kvalgränsen och Stenson har denna vecka spelledigt.
Collegespelaren Tim Widing gjorde sin första PGA Tour-tävling i Genesis Open, men 23-åringen får inte vara med i helgen då han efter rundorna totalt +7 och missade precis som bland annat Rory McIlroy också kvalgränsen.

Doldis i toppen – före stjärnorna

Längst upp på en annars stjärnspäckad ledartalva hittar vi en riktig doldis. Sam Burns ledde efter första dagen och drygade dag två ut sin ledning. Den 149-rankade amerikanen är efter rundorna 64–66 hela tolv under par totalt och leder med fem slag före en kvartett spelare – bland dem världsettan Dustin Johnson.

Norén är sju slag bakom, på nionde plats.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger