Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Spieth och Norlander tappade – Berger avslutade magiskt på Pebble

För andra veckan i följd gick Jordan Spieth i ledarboll en söndag på PGA-touren, men det var också andra gången i följd han tappade ledningen.
Daniel Berger drog det längsta strået och vann AT&T Pro Am.
– Man måste vara modig, säger han.

Foto: TT

Avgörandet på Pebble Beach innebar en fin revansch för Daniel Berger.
Den näst sista rundan slog han nämligen out-of-bounds på det sista hålet och gav bort ledningen till Jordan Spieth.
Men under finalvarvet hade Berger koll på nerverna. Spieth varvade birdies med bogeys och desto längre rundan led blev det allt tydligare den klassiska tävlingen längs den så mytomspunna kaliforniska kustremsan skulle få en annan vinnare.

När Nate Lashley behövde fyra puttar för att ta sig i hål på nummer 16 försvann han ur ekvationen.
Men det skulle ändå krävas något utöver det vanliga för att säkra segern.

LÄS MER: Golfbloggens resa mot plushandicap – del 2: Need for Speed

Bergers revansch – makalös avslutning

Berger hade som sagt dagen innan slagit out-of-bounds på det berömda avslutningshålet, en par femma som i stort sätt löper över Stilla Havet.
Men denna gång slog han en perfekt drive och från 225 meter sedan en helt fantastisk trätrea som stannade tio meter från hål.
Eagleputten? Den sänkte han från tio meter och segern var klar.
– Det var nog den bästa trätrean jag slagit någonsin och sedan att dessutom få sänka putten. Det känns ganska speciellt, sa Daniel Berger efteråt.
– Det viktigaste är att kunna vara orädd. Man kan gå ut där och oroa sig för alla möjliga utfall och alla olika ställen bollen kan gå till, men i slutändan är det bara golf. Det är bara ett golfslag och det går att gå ut där och liksom frigöra sinnet och vara orädd. Då har man mycket större möjligheter att slå ett bra slag.

Henrik Norlander tappade den sista dagen och slutade delad 26:a. Det gör att hoppar upp en placering på världsrankingen men fortsatt få finna sig i att vara näst bäste svensk på listan. Henrik Stenson är 82:a medan Norlander är 96:a.

LÄS MER: Krönika – ”Dags för Henrik Norlander att leda svensk herrgolf framåt”

Foto: TT

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger