Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Superstart av Norlander – kan bli bäste svensk på världsrankingen

Henrik Norlander har fått en smakstart på veckans PGA Tour-tävling.
Efter en rond av AT&T på Pebble Beach ligger svensken i topp – och med en framskjuten placering talar mycket för att han passerar Henrik Stenson på världsrankingen och går upp som bäste svensk.

Foto: TT

Det råder ingen tvekan gällande vem som är den hetaste svenske herrgolfaren just nu.
Henrik Norlander noterades för tre topp 10-placeringar i fjol och var för ett par veckor sedan uppe och högg om segern igen när touren gästade San Diego och Torrey Pines.

Då vann Patrick Reed. Men nu har Norlander på nytt en god segerchans när touren gästar klassiska Pebble Beach, några timmar upp längs den kaliforniska kusten.

LÄS MER: Stensons formsvacka fortsätter – ny missad kvalgräns i Saudiarabien

Kan gå upp som bäste svensk

Norlander spelade storartad golf den första dagen av AT&T Pro Am (i år utan kändisar). Tävlingen tar utöver Pebble Beach också plats på grannbanan Spyglass Hill, och Norlander som började på Pebble gick den första rundan hela åtta slag under par.
Hans runda innehöll nio birdies och en bogey och det innebar att han när han skrev på scorekortet efter att ha gått av 18 green var uppe i ledning.

LÄS MER: Golfbloggens resa mot plushandicap – del 2: Need for Speed

Fortsätter Norlander att spela bra och når en framskjuten placering tävlingen kommer han att passera Henrik Stenson på världsrankingen och gå upp som bästa svensk.
Stenson rankas just nu som nummer 80 i världen, Norlander 97:a och mindre än 0,2 rankingpoäng bakom.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger