Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Ralph Lauren säger upp samarbetet med Justin Thomas

Justin Thomas missade en putt och uttryckte sig homofobiskt kring vad som hänt.
Det fick sponsorn Ralph Lauren att se rött och nu bryter klädesmärket med världsstjärnan.
”Vi är nedslagna av Thomas senaste ordval, vilket är helt oförenligt med våra värderingar”, skriver modejätten i ett pressmeddelande.

Foto: Bildbyrån och Stella

Det var under årets första tävling, Sentry Tournament of Champions, som mikrofonerna snappade upp hur världstrean Justin Thomas sa ”faggot” efter sin miss.
Han verkade först omedveten om vad han sagt, men bad därefter genast om ursäkt:
”Det finns inga ursäkter. Jag är en vuxen människa. Det finns absolut inget skäl för mig att säga något sådant. Det är fruktansvärt. Jag är extremt generad. Detta är inte den sorts person jag är. Men olyckligtvis gjorde jag detta och måste nu stå för det och är ångerfull.
 Jag ber djupast om ursäkt till alla som tagit illa vid sig och kommer att bättra mig efter detta”, sa han i ett uttalande”, sa han då.

Samtidigt tog touren avstånd från händelsen och lät meddela att böter väntade.

INSTAGRAM TOPP 100 – följ bloggen på Instagram för att se bästa banorna jag spelat

Går emot Ralph Laurens värdegrund

Men vad som lär svida än mer än böterna är att Thomas mångmiljonsponsor Ralph Lauren säger upp sitt avtal med spelaren.
”På Ralph Lauren Corporation tror vi på alla människors värdighet, oavsett ålder, ras, könsidentitet, etnicitet, politisk tillhörighet eller sexuell läggning. Detta är en del av vårt långvariga engagemang för att främja tillhörighetskulturer – på arbetsplatsen och i samhällen runt om i världen”, skriver man i ett uttalande.

Hoppas Thomas lär sig

Från Ralph Laurens sida meddelar man att man har tagit del av Justin Thomas ursäkt, men att vad han gjort i den grad går emot vad företaget står för att man i detta nu inte kan göra annat än att bryta samarbetet.
Dock säger företaget också att man hoppas Thomas kan lära sig av vad som inträffat och att han dag kan visa sig värdig ett nytt samarbete:
”När vi fattar detta beslut är vårt hopp att Mr. Thomas gör det hårda och nödvändiga arbetet för att samarbeta med oss igen – verkligen granskar incidenten, lär sig, växer och framöver kan använda sin plattform för att främja inkludering.”

Allt som allt tjänade Thomas 23 miljoner dollar (drygt 190 miljoner svenska kronor) från sponsring under 2020, en stor del av de pengarna kom från Ralph Lauren.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger