Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Efter comebacken – världsettan överlägsen i tourfinalen

När tourfinalen gick av stapeln gjorde världsettan Jin Young Ko sin blott sin fjärde tävling i USA för i år.
Men det stoppade inte sydkoreanskan från att lägga vantarna på LPGA-tourens största segercheck.

Foto: Sipa

Årets sista tävlingsveckan slutade med nya blågula framgångar. Både Anna Nordqvist (11) och Madelene Sagström (14) slutade bland de 15 bästa i CME Group Tour Final.

LÄS MER: Annika Sörenstam gör comeback på LPGA-touren

Ingen av dem hade dock någon större chans på segern, som utvecklades till en batalj mellan världsettan Jin Young Ko och världstvåan Sei Young Kim. Under finalrundan visade Ko varför hon är nummer ett på världsrankningen när hon gick sex under par. Tack vare det landade hon totalt på -18 och vann med hela sju slag.

Pengarna går till nytt hus

Ko var en av de som väntat längst med att resa efter Coronauppehållet och gjorde sin blott fjärde tävling för året på LPGA Tour. I och med segern fick Ko inte bara en segercheck på nio miljoner kronor och vann tourens penningliga, hon får även fira jul med sin 74 raka vecka som världsetta.

Enligt uppgift kommer segerpengarna bland annat gå till att köpa ett nytt hus. 25-åriga Jin Young Ko ska flytta till Dallas, Texas.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger