Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Tiger och Charlie: ”Vi är här för att vinna”

I helgens PNC Championship ställer Tiger Woods upp i lag med sin son Charlie.
Elvaåringen har redan inför tävlingen hyllats för sin fina teknik och tävlingsinstinkt.
– Vi är här för att vinna, säger Tiger Woods.

Foto: Pressutskick / Jose Maria Saiz Vasconcelos

Charlie Woods är den yngste spelaren någonsin att komma till start i två generationerstävlingen PNC Championship.
Formatet är scramble – båda spelarna i laget slår och sedan väljer man bästa bollen och så slår man därifrån, proceduren upprepas sedan till bollen är i hål.

I fjol blev Annika Sörenstam första kvinna att ställa upp i tävlingen som annars varit en far- och sontävling. Även i år spelar hon med sin pappa Tom.

”Viktigast att jag är hans pappa”

Även om det var ett historiskt ögonblick går det inte att jämföra med hajpen som är runt tävlingen i år då Tiger alltså inte bara debuterar i tävlingen utan också har med sin elvaårige son Charlie.
– Det viktigaste är att jag är hans pappa, det är det största ansvaret. Att jag är hans tränare är irrelevant, säger Tiger som dock inte riktigt lyckas hålla tillbaka tävlingsinstinkten.
– För oss handlar det inte om någon uppvisning, för oss handlar det om att tävla. Vi vill hitta det bästa sättet att ta oss runt banan och vinna.

Earl Woods hade stor betydelse

Och lite av en déjá vu är det nog för tidernas bäste manliga golfare, vars pappa Earl hade stor betydelse för utvecklingen.
– Jag är bara glad över att få göra något sådant här med min son. Jag tillbringade så mycket tid med min pappa och detta är en möjlighet för Charlie och mig att göra något kul tillsammans.
– Det gör mig så glad att se honom ha kul med spelet, att se hur han känner in slagen och svingar så solitt som han gör.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger