Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Anna Nordqvists fina start – i årets mest penningstinna tävling

Med lite tur så kan Anna Nordqvist lägga några riktigt fina klappar under granen. Hon har nämligen fått en fin start i LPGA-tourens final som denna vecka spelas i Florida. 
Tävlingen är årets mest penningstinna och hela 1,5 miljoner dollar går till vinnaren.

Anna Nordqvist har skapat sig ett bra utgångsläge i jakten på storkovan – lika fint har det inte börjat för Natalie Gulbis…Foto: TT och Sipa

Fem birdies och en bogey innebar totalt 68 slag och en delad sjätteplats, tre slag bakom ledaren Lexi Thompson, en placering Nordqvist delar med en kvartett andra spelare som bland annat består av världsettan Jin Young Ko.

Både för Nordqvist och ledande Thompson innebar förra veckans US Women’s Open en ganska rejäl missräkning. Lexi Thompson missade kvalgränsen, medan Nordqvist slutade delad 54:a.
Så här sa Thompson efter torsdagens spel.
– Jag har jobbat hårt för att förbättra mitt spel generellt och det har varit en bergochdalbana för mig senaste två veckorna med förra veckans miss. Men jag är glad över dagens spel och hur jag ansträngde mig för varje slag, sa Thompson efter ronden.

LÄS MER: Sörenstam gör comeback på LPGA-touren

Tungt för Gulbis

Linnea Ström kvalade med sin delade 13:e-plats förra veckan in i tourfinalen ligger efter en rond på 59:e plats, Madde Sagström är 36:a. Pernilla Lindberg är 69:a och har bara en spelare bakom sig på ledartavlan; veckans sponsorsinbjudan Natalie Gulbis (fem över par).

Det var många som höjde på ögonbrynen när den tidigare fixstjärnan tilldelades ett wildcard till tävlingen, istället för exempelvis British Open-vinnaren Sophia Popov som vid sin seger på Royal Troon inte var medlem på LPGA-touren och därför inte garanterades en startplats.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger