Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

US OPEN: Toppspelarens tragedi – svärfar gick bort

När US Open för första gången sedan 2011 avgörs på en måndag spelar Amy Olson för sin svärfar.
Den 28-årige amerikanskan låg bara ett slag bakom ledande Hinaku Shibuno när det tragiska beskedet om svärfars hastiga och oväntade bortgång kom.

Tidigare rapporterades att Amy Olson bestämt sig för att dra sig ur US Open, de uppgifterna var felaktiga. Foto: TT

Golfweek var först att rapportera om tragedin som alltså drabbade Olson och hennes nära och kära sent på lördagskvällen och bara timmar innan hon skulle gått ut i ledarboll i US Open, den största individuella tävlingen som går att vinna inom damgolfen.

Något spel blev det som bekant inte under söndagen då åskskurar tvingade arrangören att flytta avgörandet till måndagen.

LÄS MER: Här hittar du allt om US Women´s Open

Stannar kvar och spelar

Amy gifte sig med sin man Grant 2017 och maken flög till Houston för att heja fram sin hustru till hennes första titel på LPGA-touren. Men besöket blev kort då Grant efter beskedet om pappans hastiga bortgång reste tillbaka till North Dakota för att sörja och stötta sin mamma och bror.
Amy stannar dock kvar i Texas för att genomföra tävlingen.

När det kommer till spelet återfinns flera svenskor några slag bakom ledande Shibuno. Amatörerna Linn Grant och Ingrid Lindblad ligger på en delad fjortondeplats, sex slag bakom japanskan.
Linnea Ström ligger på delad nittondeplats, tre över par, liksom amatören Maja Stark.

HAR DU NYHETSTIPS? KONTAKTA MIG HÄR

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger