Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Annika Sörenstams nya toppjobb: ”Hon är den perfekta personen”

Annika Sörenstan har fått nytt jobb.
Som golfare vann hon det mesta som gick att vinna och nu ersätter hon Peter Dawson på en minst sagt pampig post. Sörenstam blir ordförande i Internationella Golfförbundet, IGF.

Foto: Bildbyrån

Det var vid ett sammanträde under torsdagen som nyheten offentliggjordes. IGF:s styrelseordförande Jay Monahan tackade Peter Dawson för hans arbete och berättade att han välkomnade Sörenstam till sin nya roll som en av golfens främsta frontfigurer.
– Peter gjorde ett bra jobb och jag är ödmjuk och hedrad över att ha blivit ombedd att ersätta honom. Som en internationell spelare betyder det mycket att ha golf tillbaka i OS, för mig och vår sport. Jag ser väldigt mycket fram emot att arbeta med styrelsen, IOK och golfens styrande organ i ansträngningarna att få sporten att fortsätta att växa globalt, säger Sörenstam i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Danskans otroliga november – fyra segrar på 15 dagar

”Dedikerad till att främja kvinnlig golf”

Sörenstam tillträder posten den 1 januari. Hon leder då ett världsförbundet med 151 medlemsförbund från 146 länder och med mer än 60 miljoner anslutna golfare. IGF grundades 1958 i Schweiz och är en organisation som arbetar för att utveckla golfen globalt; bland annat genom att anordna amatörtävlingar och för att ge golfen en större plats i de olympiska- och paralympiska spelen.

Monahan:
– Vi är stolta över att ha någon så skicklig och allmänt respekterad som Annika Sorenstam i rollen som ordförande. Annika spelade en framträdande roll i golfens framgångsrika strävan att bli olympisk. Hon tjänade som en global ambassadör med Jack Nicklaus och har sedan hon avslutande sin spelarkarriär varit dedikerad till att främja kvinnlig golf på alla nivåer genom sin stiftelse. Hon är den perfekta personen för att efterträda Peter.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
YouTube: Martin Hardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger