Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Emily Pedersens otroliga november – firade med pappa som caddie

Att Emily Kristine Pedersen dominerar på damernas Europatour är en underdrift.
Danskan har vunnit de tre senaste tävlingarna – och har svarat för ett november som saknar motstycke.
Efter vad som dessutom skulle kunna räknas som fyra segrar på 15 dagar tackade hon med tårar i ögonen sin pappa.

Foto: TT

När Emily Kristine Pedersen den 15 november vann Amarco Saudi Ladies International och lyfte pokalen mot skyn vann hon den första professionella golftävlingen för damer någonsin i Saudiarabien.

LÄS MER: Pedersen vann mot herrarna

”Har stöttat mig när jag varit nere”

Ett år präglat av Coronapandemin gjorde att även den efterföljande tävlingen på Ladies European Tour spelades på samma bana; Royal Greens.
I samband med denna arrangerades även en lagtävling.
Även dessa två tävlingarna vann det danska stjärnskottet och sedan slog hon till igen den 29 november när touren skulle avslutas på Real Club De Golf Guadalmina i spanska Andalusien, något som även innebar att hon tog hem tourens totalställning.

Med andra ord skulle man kunna säga att hon vann fyra tävlingar och order of merit på 15 dagar.
Allt som allt vann hon fem Europatourtävlingar på 12 starter i år – den sista med sin pappa som caddie.
– Det var en väldigt speciell dag med min pappa här, han introducerade mig för spelet och har stöttat mig genom hela resan. Han har stöttat mig när jag känt mig nere, så det känns väldigt stort för mig att få ha honom här. Jag är väldigt glad att få uppleva något sådant här med honom.

LÄS MER: Tiger Woods enorma månadslön – så spenderar han pengarna

Först på mer än 30 år

Men givetvis har det inte alltid varit guld och gröna skogar för den danska 24-åringen. Efter att hon 2017 fick ett wildcard till Annika Sörenstams Solheim Cup-lag har hon haft det kämpigt både på och vid sidan om golfbanan. Ett brokigt privatliv ledde till att hon hade svårt att hitta formen och innan hon i våras vann Czech Ladies Open hade det gått fem år sedan hennes senaste seger.

Så inför säsongen var det svårt att tänka sig att hon på söndagen skulle bli den blott andra någonsin och först sedan Marie-Laure de Lorenzi 1988 att vinna tre tävlingar i följd på touren.
– Det känns helt otroligt, säger hon.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
YouTube: Martin Hardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger