Golfbloggen

MASTERS: Oväntade ledaren stoppade barnen från att leka

Paul Casey spelade drömgolf och leder Masters efter den första dagens spel.
Engelsmannen öppnade med 65 slag – hela 16 bättre än i fjol.
– Jag har faktiskt inget svar på hur det går till, säger han.

Foto: TT

Coronapandemin har satt sin prägel på hela samhället och golftävlingarna är inget undantag. Masters flyttades först från april till november och spelas nu utan publik.
Paul Casey berättar efter att ha öppnat med en briljant 65-runda att han under många tävlingar i år haft svårt att motivera sig.
– Jag är medveten om att jag är en del av en grupp väldigt priviligierade människor. Jag får fortsätta vara golfproffs och spela tävlingsgolf. Och misstolka mig inte, det har varit trevligt att spela.
– Men jag har jag faktiskt varit ganska likgiltig inför att tävla utan publik. Den här veckan, med Masters, så är det annorlunda. Här finns energi och en annan vibe. Jag är exalterad över att vara här.

LÄS MER: Här hittar du allt om US Masters

Stoppade barnen från att leka

Faktum var att Casey var så exalterad över att åka till Augusta att han tog till ett ganska drastiskt drag.
– Jag är bara överlycklig över att jag klarade Covid-testet. Trots att jag hållit fast vid mina rutiner var jag ärligt talat nervös över det. Så den senaste veckan har mina barn inte fått umgås med sina kompisar, pappa skulle ju åka till Masters…

Och hemma i TV-soffan kan familjen vara stolt. Pappa inledde hela 16 slag bättre än i fjol och har ett utmärkt utgångsläge.
– Jag har faktiskt inte en aning om varför. Generellt sett spelade jag ganska bra i fjol, bara inte den första rundan av US Masters.

Paul Casey har vunnit 14 gånger på Europatouren och tre i USA. I majors har han kommit bland de tio främsta tio gånger, men aldrig vunnit.

Efter första dagens spel ligger Webb Simpson (-5), Xander Schauffele och Justin Thomas tvåa, två slag bakom Casey.
Då åska och regn ledde till förseningar kommer flera spelare avsluta sina förstarundor under fredagen. Thomas är en av dem. Han hann bara spela tio av 18 hål dag ett.

Tiger Woods är -4 och Henrik Stenson -1.

LÄS MER: Din superguide till Augusta National – så spelas banan hål-för-hål

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger