Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

MASTERS: En annorlunda tid på Augusta – Tiger tvingas skrota taktiken

Tiger Woods har vunnit Masters fem gånger.
Ofta – inte minst när han i fjol svarade för idrottshistoriens kanske mäktigaste comeback – lyfter han fram fansens betydelse.
Men i år väntar ett annorlunda Augusta National.
Och det tvingar honom ändra taktik.

Tiger Woods då och nu.1997 slog han igenom med sin första titel. 22 år senare ses hans comeback som en av idrottshistoriens mäktigaste.Foto: TT

LÄS MER: Dokument – vännerna som svek Tiger

Sedan 1934 har publikens vrål ekat mellan tallarna på Augusta National Golf Club, i Georgias nordöstra hörn.
Men i år väntar ett annorlunda US Masters – ett US Masters utan publik.

Och när Tiger Woods efter ett mediokert försök till titelförsvar i veckans Zozo Championship (76-66-71-74) mötte pressen så lyfte han fram just publikens betydelse för framgångarna i det i vanliga fall så publiktäta Augusta.
Publiken kommer inte att på egen hand att få Woods konkurrenter att darra.

Tvingas till en annan taktik

Men Tiger Woods är också en spelare som alltid tyckt om att skruva bollen, och på Augusta National har han i år efter år tagit för vana att sikta på en åskådare i publiken för att sedan skruva den mot en annan.
– Så har jag alltid gjort, säger han.

LÄS MER: MASTERSKRÖNIKAN 2019 – Woods gav oss ett minne för livet

Masters har redan flyttats från april till november, men för Woods som spelat 22 Masterstävlingar och hela 86 Mastersrundor medför publikens frånvaro så klart ytterligare en kontrast till ett vanligt Masters.
– Kulissen kommer att saknas, precis som vrålen och ropen, säger han.
– Ofta har jag tränat puttning innan min starttid och hört vrålen nere från hål 12 och 13 som får träden att vibrera hela vägen upp till klubbhuset. Nu kommer vi inte att höra något sådant. Det är den typen av grejer jag tänkt på de senaste veckorna, och hur det faktiskt kommer att bli att spela Augusta i november.

”Känner banan väl…”

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger