Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Coronapandemin: Världsettan smittad – stör planerna inför Masters

Världsettan Dustin Johnson har smittats av Covid-19.
Han tvingas därmed dra sig ur veckans CJ Cup – och planerna inför årets US Masters har fått sig en rejäl törn.
– Självklart är jag väldigt besviken, säger Johnson enligt tourens hemsida.

Foto: Stella Pictures / TT

Dustin Johnson är en av många idrottsstjärnor som de senaste veckorna testat positivt för Covid 19, bland annat har han sällskap av fotbollens Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo.
När det kommer till golfen är dock Johnson det utan tvekan största namnet.

LÄS MER: Annika om tusen sit-ups och tankarna på en comeback

I ett uttalande från PGA Tour – som för bara en månad sedan vann FedEx Cup-slutspelet – kan man läsa att världsettan känt av symptom och därför under förberedelserna inför CJ Cup kontaktat tävlingsledningen. Därefter testade han positivt och tvingades dra sig ur tävlingen.
– Självklart är jag väldigt besviken. Jag såg fram emot att tävla den här veckan men kommer att göra allt i min makt för att komma tillbaka så snabbt som möjligt. Jag har redan haft ett antal samtal med tourens medicinska team och uppskattar all hjälp jag fått av dem, säger Dustin Johnson.

Ett slag i magen inför Masters

Självklart är det påtvingade återbudet ett slag i magen för Johnsons förberedelser inför US Masters som går av stapeln den 12 november. Veckans tävling skulle vara det första av två genrep inför bataljen på Augusta National. Nu väntar istället tio dagars självisolering.

Johnson tävlade senast i US Open och har visat fin form under säsongen. I fem av sina sex senaste tävlingar har han slutat bland de sex bästa. Två av dessa tävlingar har varit majors.

Även Tony Finau missar CJ Cup efter att han förra veckan testat positivt för viruset.